Які шкільні предмети більше не будуть викладати у школі?

Опубліковано:
26 Листопада, 2019

Не так давно, Міністерство освіти та науки виставило на загальний огляд проєкт навчального плану, у якому вказано, що у 10-11 класі будуть виключені такі науки, як: фізика, хімія та точні науки.

Варто зазначити, що ці предмети будуть викладатися, якщо дитина обере цей напрям, а якщо ж ні, то час на них скоротиться до неможливого мінімуму, щоб більше часу приділяти предметам напрям яких діти обиратимуть.

Тобто тепер замість 8,5 годин на тиждень діти будуть навчатися 18 годин по варіативній складовій навчального плану, а по інваріативній навпаки з 29 годин будуть навчатися 20 годин на тиждень. Як стверджує МОН цей проєкт має допомогти закладу якнайкраще складати та конструювати свій план на навчальний рік.

Наприклад, замість двох предметів «Геометрія» та «Алгебра діти отримають курс «Математика», що скоротиться від 5 до 3 годин на тиждень.

Щодо хімії, фізики, біології та географії, то їх буде об’єднано у курс «Людина і природа». На нього виділятиметься 3 години на тиждень.

Варто відзначити курс «Література», що охоплює зарубіжну та українську літературу (2 години на тиждень) та курс «Історія», що охоплює всесвітню та українську історію(2 години на тиждень). Проте, буде збільшений обсяг (замість 2 буде 3 години на тиждень) на предмет «Фізичне виховання».

Згідно з ідеєю, діти будуть знати основи кожного предмету, але для їх ширшого вивчення їм прийдеться самостійно ними цікавитися.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #МОН, #навчання, #план
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: