У Тернополі збудують автовокзал на Підволочиському шосе і вдосконалять мережу парковок

21.11.2019 11:43   Джерело: Терен
Опубліковано : Новини Тернопілля

Пріоритетні напрямки розвитку Тернопільської міської територіальної громади (МТГ) на 2020-2021 роки вже відомі. Ба більше, плани, складені чиновниками мерії, незабаром ухвалять на сесії міської ради.

Автором проекту рішення «Про Програму економічного і соціального розвитку Тернопільської МТГ на 2020-2021 рр.» є начальниця міського управління економіки, промисловості й праці Тетяна Корчак.

Саме вона і запропонує депутатам затвердити відповідну Програму. Як тільки це зроблять, виконавчий комітет муситиме забезпечити виконання відповідних заходів. Контроль за виконанням цього рішення покладуть на постійну комісію міської ради з питань економіки, промисловості, транспорту і зв’язку, контролю за використанням комунального майна, зовнішніх зв’язків, підприємницької діяльності, захисту прав споживачів та туризму (голова – Іван Зінь). Документ – доволі об’ємний, у паперовому вигляді «потягне» майже на 80 сторінок, тож «Терен» зауважив лише найцікавіше.

Отже, пріоритетними напрямками розвитку Тернопільської МТГ є:

– конкурентоспроможна економіка громади (у тому числі – створення умов для розвитку бізнесу, зокрема, облаштування індустріального парку «Тернопіль»);

– підвищення комфортності життя мешканців громади (зокрема, розвиток дорожньо-транспортного, логістичного потенціалу та новітніх систем зв’язку);

– створення умов для високої якості життя (у тому числі – забезпечення надання якісних транспортних і соціальних послуг).

Серед очікуваних результатів – збільшення кількості малих та середніх підприємств на 10 тис. населення до 120 одиниць і навіть створення сільськогосподарського кооперативу. Окрім того, планують збільшення обсягу капітальних інвестицій на одного жителя до 20,9 тис.грн, а зростання обсягу іноземних інвестицій – до 348 дол США.

Окремим блоком у документі вказаний розвиток туристичної галузі. Зокрема, збільшення туристичного потоку очікують за 2 роки на 9,5%. У планах також – ремонт інженерних мереж у 110 житлових будинках, міжпанельних швів у 23 будинках, 37 покрівель, 15 фасадів і виступаючих конструкцій у будинках.

На дорогах міста має з’явитися не менше 10 низькопідлогових нових автобусів середнього класу. Вдосконалити повинні і діючу мережу парковок. Що цікаво, будівництво автовокзалу у районі Підволочиського шосе також є у Програмі. Не забули у ній ані про екологію, ані про розвиток сіл, що ввійшли до складу МТГ. Навіть рівень офіційної середньомісячної заробітної плати у громаді має зрости на 15,2%.

У прогнозах чиновників є і збільшення надходжень до бюджету громади:

– від плати за землю (оренди земельних ділянок і земельного податку) – на 8,2%;

– від продажу земельних ділянок – на 17,6%;

– впровадження прозорих і конкурентних процедур відчуження земель;

– ефективне і раціональне використання земель комунальної власності…

Це питання, очевидно, заслухають уже на найближчій сесії міської ради. Коли вона відбудеться, наразі не відомо, але низку цікавих питань до засідання вже приготували.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Терен  

Коментарі