Тернопільський парк «прикрасили» дивною свастикою

Опубліковано:
21 Листопада, 2019
На розфарбованих у чорно-біле каменях у тернопільському парку Національного відродження з’явилися червоні хрести, що нагадують свастику.

Про хуліганство в тернопільському парку повідомив у соцмережі Фейсбук Василь Воронкевич. А спаскудили невідомі камінь, вочевидь, аерозольною фарбою в балончику. Чоловік підмітив, що порушники чомусь вирішили намалювати нестандартну свастику — рівнорамені хрести із раменами, загнутими не вправо, а вліво. «Парк Національного Відродження. Фашисти вже не ті? Чи це якась буддистська банда орудує?» — прокоментував пан Василь.  

Тернополяни у соцмережах жартують, що горе художники до фашистів не дотягують – вміють тільки спаскудити чуже майно.

— Так пiрати позначають мiсце схованого скарбу, можна брати лопату, —  пожартував Alex Matv.

— При чому тут фашизм? Нацистська Німеччина використовувала правосторонню сваргу, а це зробили нерозумні,—   зазначив Yevgen October.

— Це звичайне хуліганство. Не шукайте якогось глибинного змісту, де має факт поганого виховання, —  підмітив Микола Семусь.

— Ну свастика поширений знак ще з давніх часів. І не є ознакою лише фашистів чи буддистів. Переважно це трактується як знак сонця, але в залежності від напряму променів (про що зараз і тема) даний знак символізував чоловіче чи жіноче начало. На наших теренах часто зустрічається в Трипільській культурі, а згодом і на вишиванках, як оберіг. Але подивімось з іншого боку. Отаке писання є лише ознакою безкультур’я і аж ніяк не фактом приналежності до якоїсь групи. Тобто якщо б на даному місці написали “Ньютон”, то це не означає, що писав фізик чи англієць. Просто бажання привернути увагу, —  поділилася Well Good.

— Нерозумні, у яких ні художніх навиків, ні будь-яких інших творчих ідей. Але є гроші на балончик фарби. Мабуть, ще й дальтоніки, чорний потрібно було брати. А так ходять собі і псують зовнішній вигляд міста, чи не нерозумні? —  додав Віктор Бондар.

— Не думаю, що нацисти допустили таку помилку в такій символіці, а це просто гімнярі не мають до чого причепитись, — підсумував Юра Сотула.

65432.jpg

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #парк, #свастика, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: