У барвистій Коханівській школі – незвичайний квест

Опубліковано:
20 Листопада, 2019

Є на планеті Земля перлинна цяточка (з висоти пташиного лету), яка нагадує квітку. Це Коханівка – мальовниче село у Збаразькому районі, що на Тернопіллі. І є там Коханівська ЗОШ І-ІІ ступеня. Такої барвистої школи, зізнаюсь чесно, ще не доводилось бачити. Школа – веселка! Мені пощастило бути свідком квесту (інтелектуальних змагань) приуроченого Дню української писемності і мови, який успішно провела з допомогою вчителів та волонтерів – учнів 8-го классу, невтомна , як бджілка, вчителька української мови і літератури, талановита поетеса Надія Куц, котра, до слова, цьогоріч заслужено отримала звання «Соняшник-учитель 2019». Погодьтеся, будь-кому їх не дають! Треба додати, що волонтери вирізнялися з поміж усіх – мали на шиї дивовижні вишиті «метелики» авторської роботи Наталі Лукащук-Іващук з Вишнівця.

Завдання були не з легких і, головне, цікаві, відомо ж – гуртом під силу здолати будь-що: загальновідома істина! Треба було орієнтуватися не лише у сакральній символіці рослинного світу України, а й у птахах, вишитих на рушниках, геометричних візерунках-оберегах. А ще – у прадавніх ремеслах і промислах українців тощо. Коханівські школярі залюбки впоралися із отриманими задачами. 

А ще я познайомилася з чудовим педагогічним колективом, який своєю працею “творить” кожний шкільний день у сільській школі і який очолює вчителька історії Тетяна Олександрівна Білоус. Допомогли квесту Галина Олександрівна Буднік (математика), Оксана Миколаївна Яцюк (зарубіжна література), Галина Віталіївна Калайда (завуч, українська мова), Клавдія Олександрівна Панасюк (хімія, біологія), Тетяна Василівна Цимбала (мистецтво), Ірина Григорівна Серафин (інформатика) та Тетяна Олександрівна Білоус (історія).

День видався надзвичайно насиченим: до найменших у школу завітав ляльковий театр зі Львова, переможцям квесту вручили грамоти, була  урочисто-святкова мить: торт із запаленими свічками. Треба було бачити щасливі очі сільських школярів!
Зізнаюсь щиро, свідомо не дала тут ще одну важливу і цікаву світлину – про неї писатиму окремо, бо те, що побачила у Коханівській школі, впевнена, нема в жодній школі України.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Валентина Семеняк

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #квест, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #школа
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: