На Тернопільщині планують реставрувати історичний палац

Опубліковано:
20 Листопада, 2019

Відновити замок у Золотому Потоці: на Тернопільщині планують реставрувати історичний палац.

На Тернопільщині планують відновити замок у Золотому Потоці. Споруда є пам’яткою, що належить до найяскравішого періоду оборонної архітектури Поділля 17-18 століття. Зараз це майже руїна, проте твердиню мають намір відремонтувати. Т1 Новини ексклюзивно показали концепцію реставрації.

Золотопотіцький замок на Тернопільщині можна вважати одним із найкраще збережених — хоч і у стані запустіння та часткової руйнації. Пам’ятка розташована у центрі містечка і була збудована на рубежі XVI-XVII століть. У той час замок став головною резиденцією роду Потоцьких. Свого часу твердиню захоплювало турецько-татарське військо, а у радянський час, коли Золотий Потік був райцентром, у замку розміщувалися районні державні установи. В останні роки його використовували під місцеві майстерні, а зараз він зовсім пустує. У національному заповіднику “Замки Тернопілля” кажуть, старовинній місцині мають намір повернути середньовічне життя.

“Золотий Потік у дуже плачевному стані. Треба робити фактично всі дахи, на проектно-кошторисну документацію необхідно 500-600 тисяч виділили, щоб зробити як вимагає державна будівельна норма”, – каже генеральний директор Національного заповідника “Замки Тернопілля”Анатолій Маціпура.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #замок, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #реставрація, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: