У Тернополі не працює недавно відремонтований бювет

16.11.2019 17:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Анастасія Флейтута

Тернополяни скаржаться, що у недавно відкритому бюветі на вул. Панелеймона Куліша перебої з водопостачанням.. Мешканці будинків припускають, що продавці бутельованої води навмисне «скручують» бювет аби містяни продовжували купляти у них воду, а не набирали безкоштовно.

Як пояснюють в управлінні житлово-комунального господарства, насправді ж причина перебоїв зі водопостачанням у бюветі значно простіша — фільтри час від часу забиваються.

«Цей бювет відбирає воду зі свердловини завглибшки 80 метрів. Відповідно до технології покращення якості води в новозбудованих артезіанських свердловинах має пройти певний час, поки свердловина очиститься і вода перестане забивати фільтри. Зараз ми спостерігаємо інтенсивний розбір води, і це дуже добре – чим більше забирають воду, тим швидше очиститься свердловина від природних залишків», — розповідає заступник начальника управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР Андрій Дроздовський,

Свердловини продовжувати забиватися допоки не вимиються підземні водоноси. Тому, час від часу робота бювету буде погіршуватися. Підрядна організація прочистить фільтри, але вони через якийсь час знову будуть забиватися. З часом, після очищення свердловини, відновиться безперебійна подача води.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі