«Запали свічку»: у Тернополі вшанують пам'ять жертв голодоморів

16.11.2019 16:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Анастасія Флейтута

До Дня пам'яті голодоморів в Україні, який припадає на 23 листопада, у  Тернополі відбудеться мітинг-реквієи. На Театральному майдані міста, о 15:30 год, із запалених свічок викладуть хрест, як символ страждань і віри в воскресіння.

Крім інформаційно-просвітницьких заходів, покликаних розповісти правду про причини та наслідки Великого Голоду: круглих столів, документальних, музейних та книжкових виставок, уроків, пам'ять невинно убієнних жертв голодоморів буде вшановано молитвою. Духовенство  відслужить панахиду за померлими, а о 16:00 год розпочнеться хвилина мовчання. Також, окрім театрального майдану, свічки запалять біля пам’ятника жертвам Голодомору 1932-1933 років, встановленого у середмісті Тернополя біля церкви Різдва Христового.

До слова, традиційно в цей день відбуватиметься й акція «Запали свічку». Долучитися до неї зможуть усі охочі, засвітивши на підвіконні свого помешкання вогники лампадок.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі