Ігор Твардовський: ФК «Бережани» сезон провалив повністю

16.11.2019 10:43   Джерело: sports.te.ua
Опубліковано : Новини Тернопілля

Федерація футболу Тернопільської області продовжує підбивати підсумки футбольного сезону 2019 року. На черзі команда, яка посіла шосте місце у вищій лізі – ФК "Бережани". До розмови ми запросили головного тренера команди Ігоря Мирославовича Твардовського.

– Пане Ігорю, як оцінюєте виступ ФК "Бережани" в сезоні, що завершився?

– Зіграли незадовільно, сезон провалили повністю. Якщо в 2018 році ФК "Бережани" зайняв четверте місце з менш кваліфікованими футболістами, то цьогоріч завдання було поставлено поборотися за медалі і гравців було запрошено хороших – Ігор Швець ("ДСО-Поділля"), Юрій Сорочан та Павло Данилюк (ФК "Козова"), Сергій Клюшніченко (Івано-Франківська обл.), Ігор Козовик (Канада). Однак в силу певний причин задовольнилися лише шостим місцем. На мій погляд так сталося тому, що ряд футболістів, які доїжджали – отримували достатню платню за сам приїзд, а преміальні були меншими. Відповідно їм, напевне, цього вистачало та вони не викладалися на футбольному полі,  як ти того хотілося тренерському штабу.

– У яких матчах бережанська команда недобрала очок, а в яких, навпаки, зіграла успішно?

– Більшість поєдинків, однозначно, не можна занести собі в актив. А найгіршим вважаю був останній поєдинок першої частини змагань перед літньою паузою з великогаївським "Агроном", в якому ми поступилися 1:6. Щодо кращих, то навіть одразу і не назвеш. Хіба до таких можна віднести домашній матч з чортківським "Кристалом", який закінчився нашою вольовою перемогою 3:1.

– Окрім фінансового, які ще чинники завадили піднятися вище шостого місця?

– У фінансовому плані футболісти обділеними не були, мерія та район робили все для того, щоб команда не відчували жодних проблем. Ряд футболістів, на яких ми розраховували, не виправдали сподівань. Вони грали в не той футбол, який тренерський штаб від них вимагав. Тому було прийнято рішення з ними припинити співпрацю, більше грали місцевими гравцями, в яких досвіду ігор на такому рівні не було, або вони були мінімальні, тому й вище 6 місце не піднялися. Ставилися відповідні задачі і якщо їх не виконують, то значить тренер не зміг достукатися до своїх підопічних. Тому я повідомив керівництву клубу, що йду у відставку.

– Якщо вдатися до персоналій, хто з гравців ФК "Бережани" показав себе з кращої сторони, а від кого чекали більшого?

– Виділити можу хіба, що Ігоря Швеця, котрий стабільного і на високому рівні провів весь сезон, це та людина, яка виходить на футболе поле і "б’ється". Значно більшого чекав від головного бомбардира команди попереднього сезону Ростислава Чиряка. Однак з приходом чималої групи кваліфікованих футболістів, він вже не так, як раніше виділявся. Можливо нові гравців йому заважали, як підсумок лише один забитий його гол у дев’яти проведених матчах.  

– На Ваш погляд, чи справився суддівський корпус з обслуговуванням матчів вищої ліги?

– До суддів протягом сезону в мене було лише питання по одному виїзному матчі в Підволочиську. Тоді я отримав тривалу дискваліфікації. Передивився відео, вибачився перед арбітром за сказані мною слова, бо був на емоціях. А в загальному до роботи суддівського корпусу претензії не маю, шукати причини нашим невдачам потрібно в собі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: sports.te.ua  

Коментарі