Тернополяни створили «ферму» криптовалюти

15.11.2019 13:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Анастасія Флейтута

В одному із приміщень львівської залізниці виявили майнінгову ферму криптовалюти (біткоїнів). Проте, таке підприємство, організоване тернополянами, не вдалося приховати.

Як зазначають в «Укрзалізниці», загалом, виявили понад 100 одиниць комп’ютерного обладнання, які здійснювали генерування біткоїнів. Уся техніка була підключена до електроенергії Укрзалізниці, таким чином, вони зекономили більше ніж 1 млн грн.

«Тут кмітливі тернопільські хлопці вирішили стати на шлях «діджиталізації» Укрзалізниця - Ukrzaliznytsia. Організували майнінгову ферму криптовалюти в одному з наших приміщень. Подивився: орієнтовна вартість 1 біткоїна — понад 208 тис. грн. А генерували їх понад 100 одиниць обладнання. Не врахували одного — Закон України забороняє обіг та випуск криптовалюти на території країни, а ще Закон забороняє красти», — коментує керівник «Укрзалізниці» Євген Кравцов.

До слова, матеріали перевірки направлено до Тернопільського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Тернопільській області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі