Свята вода, хор, новий зал та голова: як Тернопільська облрада розпочала чергову сесію (Фото)

14.11.2019 20:43   Джерело: Тернополяни
Опубліковано : Новини Тернопілля

Друге пленарне засідання ХІІ сесії Тернопільської обласної ради сьогодні, 14 листопада, відбулося у капітально відремонтованій залі.

Оновлення застарілого приміщення, яке не ремонтували 40 років, обійшлося у 14 млн 132 тис грн. Відтепер депутати облради працюватимуть у модерній залі з вдосконаленою системою кондиціонування, протипожежним захистом, сучасною системою «Віче». Одночасно у приміщенні може перебувати дві сотні осіб.

– Вітаю усіх в оновленій, капітально відремонтованій сесійній залі. Я переконаний, що ті умови, які створили для роботи, стануть для нас плідними. Ми зможемо залишити після себе добру пам'ять. Хочу нагадати вам, чому відремонтували сесійну залу. Почалося все з аварійного даху, який протікав. Від цього були замикання в електромережі. Неодноразово доводилося зупиняти пленарні засідання. Коли почали роботи над дахом, тоді постало питання повного оновлення приміщення, який не бачив ремонту від часу побудови. Переконаний, що такі комфортні умови будуть надихати нас на плідну працю, – звернувся до депутатів голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук.

Розпочалося засідання із Державного Гімну України у виконанні студентів Тернопільського музичного коледжу ім. Соломії Крушельницької. Опісля священнослужителі освятили модернізоване приміщення та побажали депутатам приймати розумні рішення на користь України.

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять свободівця Олександра Башти, який пішов із життя 10 жовтня, а також всіх тих, хто поклав життя за незалежність України.

Також на початку засідання привітали новопризначеного голову Тернопільської ОДА Ігоря Сопеля.

– Символічно, що перше моє  засідання відбувається саме в оновленій залі. Сподіваюся, що наша співпраця буде плідною, конструктивною та корисною для Тернопільської області. Давайте разом приймати рішення, які виведуть нас на значно новий рівень в економіці, соціальній сфері, господарстві, – зазначив Ігор Сопель.

Серед перших рішень, які депутати підтримали під час другого пленарного засідання ХІІ сесії Тернопільської обласної ради, було звернення ГО «Всеукраїнське об’єднання учасників АТО Галичини» щодо захисту учасників бойових дій за кордоном. Окрім цього, підтримали звернення до Президента України, Прем’єр-міністра України щодо недопущення тиску на незалежні ЗМІ з боку влади. Також проголосували за звернення до владної верхівки держави щодо відкриття кримінального провадження проти А. Парубія за «фактом створення і координації громадських формувань з метою створення масових безладів 02.05.2014 року на території міста Одеса».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернополяни  

Коментарі