«Визнаний світом, але не в Україні»: тернополяни просять створити музею Івана Марчука

Опубліковано:
14 Листопада, 2019

На сайті електронних петицій триває збір підписів про створення художнього музею Івана Марчука. Колись уже планували створити музей всесвітньо відомому художнику. Навіть, посприяти реалізації проєкту обіцяв Президент України Віктор Ющенко, але його так і не розробили.

Як зазначає автор петиції, створення художнього музею Івана Марчука має велике значення для культурно-освітньої та виставкової діяльності. Адже, його творчий доробок становить близько 5000 творів, понад 100 персональних створених виставок по всьому світу, а році британська Daily Telegraph включила Марчука до рейтингу “100 геніїв сучасності”. Проте, не зважаючи на світове визнання, в Україні досі не можуть створити музей.

Наразі, петицію підтримали 152 особи. Як що ж вона набере необхідних 25 тис. голосів, буде розглянута Президентом України.

До слова, що у дні розміщення цієї петиції, у Києві проходить виставка творів Івана Марчука, на якій представлено до показу картини та пластичні роботи, створені з 1965 року та аж до сьогоднішнього часу, серед яких є понад 100 робіт, які ніколи раніше не бачила публіка. За задумами митця, ця виставка стане останньою у Києві.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #іван марчук, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #художній музей
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: