«Людей не стало, а могили їхньої рідні залишились»: на Тернопільщині активісти розчищають кладовища

Опубліковано:
14 Листопада, 2019

На Тернопільщині волонтери благодійного фонду «Пам’ять і любов» розчищають закинуті костели та кладовищі. Недавно, за один день, вони прибрали три цвинтарі у селі Мильне, Кошляки та Скорики.

Як зазначає засновник благодійного фонду, на деяких кладовища немає людей які б їх прибирали, тому в них виникла ініціатива розчистити закинуті частини некрополів на Тернопільщині. Також, волонтери фонду домовились про співпрацю із консулом Республіки Польща в Луцьку. Адже, в більшості, на закинутих кладовищах поховані не лише українці, а й поляки.

«В Скориках десь 90% поховань – українські, є могила повстанцям, над нею майорить синьо-жовтий прапор, хоча там же й стоїть римо-католицька каплиця, що також потребує догляду. В Стриївці цвинтар мішаний: є польська частина, є українська, – але занедбані обидві. Дуже часто мова йде про села, з яких поляків виселили. Людей не стало, а могили їхньої рідні залишились. Без нагляду і без догляду. Тому активісти рубають дерева, зрізають траву та кущі, аби цвинтарі стали хоча би помітними в цих чагарях», — додає засновник благодійного фонду “Пам’ять і любов” Андрій Савчук.

До слова, волонтери уже навели лад на таких кладовищах, а саме у таких селах: Скорики та Кошляки Підволочиського району, Травневе, Стриївка, Криківці та Киданці Збаразького району

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #благодійний фонд «Пам'ять і любов», #кладовище, #луцьк, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #польща, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: