В ногу з часом: до яких методів вдаються тернопільські правоохоронці, щоб розслідувати злочини (Відео)

Опубліковано:
12 Листопада, 2019

Встановити обставини злочину, виявити приховані факти, підтвердити причетність підозрюваних до вчинення злочинів, і створити надійну доказову базу, щоб притягнути злочинця до відповідальності. Далі про те, як роблять компютерно технічну експертизу.

Стрімкий розвиток комп’ютерних технологій зумовив зростання злочинів з їх використанням. Одним з ефективних засобів при розслідуванні таких кримінальних правопорушень є експертиза комп’ютерної техніки і програмного забезпечення.

Комп’ютерно-технічна експертиза – належить до виду судових експертиз, яку проводять фахівці відділу дослідження у сфері інформаційних технологій Тернопільського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

– Комп’ютерно-технічна експертиза проводиться з метою пошуку на цифровій техніці інформації, яка допоможе у розслідуванні злочинів, – розповідає завідувач відділу В’ячеслав Поліщук.

Проведення комп’ютерно-технічної експертизи необхідно у тих випадках, коли злочин або правопорушення було здійснено з використанням комп’ютерних засобів або інформаційних даних. Об’єктами досліджень можуть бути персональні комп’ютери з носіями інформації, сервери, мобільні телефони, відеореєстратори.

Судово-технічну експертизу використовують не тільки при розслідуванні кіберзлочинів, а й при розкритті крадіжок, шахрайств, вбивств, корупційних правопорушень. Основне завдання при дослідженні – отримати максимум інформації, яка допоможе під час проведення досудового розслідування.

– Експертам з комп’ютерно-технічної експертизи, потрібно йти в ногу з часом, використовувати всі сучасні досягнення науки і техніки, щоб протидіяти злочинному світу і виявляти порушення, – зазначає судовий експерт.

Результати проведення комп’ютерно-технічних експертиз дозволяють встановити обставини, виявити приховані факти, необхідні для розкриття та розслідування правопорушень, підтвердити причетність підозрюваних до вчинення злочинів, створити надійну доказову базу для притягнення правопорушників до відповідальності.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #поліція, #слідство, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: