Віце-президент ICC Ukraine Тарас Демкура взяв участь у конференції «ЕКОлогічний діагноз та рецепт оздоровлення для бізнесу в Україні»

Опубліковано:
11 Листопада, 2019

Віце-президент Міжнародної торгової палати ICC Ukraine, Тарас Демкура взяв участь у конференції «ЕКОлогічний діагноз та рецепт оздоровлення для бізнесу в Україні: шукаємо рішення», під час якої відбувся діалог між представниками підприємств, держави, громадськості. Захід, організований Професійною асоціацією екологів України, відвідали більше 150 екологів різних підприємств.

null

На  конференції  обговорювали питання виконання Україною природоохоронних зобов’язань, про перші кроки нової влади для екологічних змін, про те, чого очікувати бізнесу в турбулентному часі, які головні перепони в екологізації виробництв, а також про кращі реалізовані у 2019 році зелені проекти промисловими підприємствами, про те, як це позначається на стані довкілля.

null

Голова Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко розповів про необхідність змін у природоохоронній сфері та природокористуванні, вдосконалення нашого законодавства та приведення до світових стандартів. Також пан Олег прозвітував про пророблену роботу та плани на майбутнє: відновили діяльність еко-інспекції; відстояли у Верховному Суді методику про нарахування збитків завданим забрудненням атмосферного повітря; впродовж короткого проміжку часу планується відновлення Уніфікованого акту; найближчим часом до Верховної Ради буде подано доопрацьований законопроект «Про державний екологічний контроль», який буде враховувати всі вимоги Угоди про Асоціацію з ЄС; у Верховну Раду подано законопроект рамкового Закону України «Про управління відходами», який запровадить ієрархію поводження з відходами на імплементацію директив ЄС. Цей законопроект у січні-лютому 2020 р. повинен бути прийнятим вже у другому читанні. Секторальні законопроекти також вже зареєстровані: це і законопроект «Про батарейки і акумулятори», і закон «Про відходи електронного і електричного обладнання», можливо буде окремий закон «Про муніципальні відходи» та «Про тару і упаковку». Дані законопроекти будуть суттєво впливати на діяльності підприємств, тому вдала запрошує бізнес та громадськість долучатись до обговорення, надавати свої пропозиції.

null

У ході конференції учасники окреслили завдання екологічної спільноти України на найближчий рік. Очевидно, що пріоритетом країни має стати чисте зростання – чиста енергія – чистий ВВП. Альтернативи цьому немає, світ це зрозумів, має зрозуміти і Україна.

«Якщо ти чистий – ти конкурентний та прибутковий. Екологічний стан країн та комфорт життя – нові золотовалютні резерви держави «від золота в національному депозитарії до кількості дерев на душу населення» – це має стати основою екологічної та економічної політики», – такий головний месседж пронизував обговорення на дискусійних панелях.

null

«Для того, щоб рухатися вперед треба завжди корегувати свій шлях згідно світових тенденцій та трендів часу і саме сьогодні переконався про правильність вибраного нами шляху інвестицій в екологічні та енергоефективні проекти в Україні. Ми прийняли рішення на користь природи, тому будемо фокусуватися на впровадженні стандартів сталого розвитку, коорпоративній соціальній відповідальності, екологічному та енергетичному менеджменті», – зауважив Тарас Демкура.

Варто зауважити, що проект «Життя в стилі ЕСО», засновниками якого є родина Демкур, пропагує сучасний підхід до споживання і ведення бізнесу, гармонії в житті, принципами якого є збереження навколишнього середовища, краса, здоров’я, активний спосіб життя, бажання вчитися і розвиватися; бажання розпочати або розвивати власну справу, засновану на цінностях.

Деталі – на сайті http://iameco.com.ua/

null

Окрема подяка організаторам заходу, а особливо Людмилі Циганок, президенту Професійної асоціації екологів України, за його високий рівень, цікаві та актуальні доповіді спікерів.

Учасники конференції закликали стейкхолдерів, ЗМІ, посадових осіб, науковців, всіх, хто присвятив своє життя природоохоронній справі, розгорнути масштабну інформаційну кампанію, щоб підвищити рівень екологічної свідомості українців. Україна повинна виконати всі зобов’язання перед євроспільнотою, імплементувавши ряд директив, змінивши підходи і технології. Це репутація України і кожного з нас.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Демкура, #екологія, #конференція, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: