Унікальний собор в древньовізантійському стилі будують у Тернополі

Опубліковано:
10 Листопада, 2019

Величний храм у древньовізантійському стилі зводять у Тернополі. Буде він на розі вулиць Київська-Тарнавського. Як зазначають у Тернопільській єпархії Православної Церкви України, собор святих Костянтина і Єлени стане серцем єпархії. Він зможе вмістити близько 1000 вірян, а його унікальність у тому, що подібних храмів вже не будуть тисячі років, повідомляє Т1 Новини.

Юрій Петрик вже 15 років займається будівництвом. Чоловік каже, коли йому запропонували очолити роботи над побудовою нового храму, погодився без вагань, оскільки давно мріяв збудувати щось величне. Тепер щодня вже кілька років поспіль слідкує за будовою церкви Святих Рівноапостольних Костянтина і Єлени. Будують собор у давньовізантійському стилі.

“Ми з Владикою Нестором переглянули більше 10 різних проєктів і в більшості звертали увагу на українське бароко, і думали, що візантійський стиль не приживеться. Проте, знайшли проєкт і вирішили будувати з каменю”, – каже будівничий і староста храму Юрій Петрик.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #будівництво, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #собор, #тернопіль, #тернопільські новини, #церква
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: