Скандал у Тернопільсько-Бучацькій єпархії ПЦУ: священника заборонили в служінні, а він чудить

Опубліковано:
9 Листопада, 2019

Тернопільська єпархія УАПЦ, ще за часів свого існування у 2018 році, заборонила протоєрею Іванові Бойкові проводити богослужіння, церковні таїнства, надавати благословення та носити священицького хреста. Про це повідомляє прес-служба Тернопільсько-Бучацької єпархії ПЦУ

Згідно з указом керівника Тернопільською єпархією УАПЦ архієпископа Тихона заборона діє з шостого грудня 2018 року. Проте, за весь час протоієрей Іван Бойко не звернувся з проханням про покаяння або оскарження Указу про заборону.

Попри табу та отриманий указ про його звільнення з посади настоятеля парафії села Винятинці, він продовжує звершувати богослужіння і таїнства. Також, попри всі правила Іван Бойко вирішив змінити підпорядкування іншому єпископу, а саме єпископу Тернопільсько-Теребовлянської єпархії ПЦУ Павлу.

Крім того, він змінює організаційне підпорядкування парафії до іншої єпархії, зазначивши себе посадову особу. Таким чином, Іван Бойко намагається захопити керівництво парафією села Винятинці.

null

До слова, протоієрей Іван Ількович Бойко і надалі перебуває у забороні служіння до повного і правдивого покаяння.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #село Винятинці, #тернопіль, #Тернопільска єапрхія ПЦУ, #Тернопільська єпархія УАПЦ, #тернопільські новини, #Тернопільсько-Бучацької єпархії ПЦУ, #церква
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: