На Тернопільщині хакер продавав приховану інформацію

Опубліковано:
7 Листопада, 2019

Мешканця Заліщиків звинувачують у торгівлі інформацією з обмеженим доступом.

Як зазначать в прокуратурі Тернопільської області, хлопець, за допомогою свого персонального комп’ютера, завантажив на свій носій інформації облікові дані (логіни та паролі) для входу в персональні кабінети системи «Steаm», у яких містилась інформація з обмеженим доступом. Впродовж березня – червня 2018 року хакер систематично добував інформацію та викладав її на продаж у створеному ним персональному кабінеті.Кошти з продажу йому перераховували на електронний гаманець системи електронних платежів «QIWI» Загалом, зловмисник продав інформації на загальну суму 53 944 російських рублів, що згідно з курсом Національного банку України становить 22 846 грн.

До слова, вироком Заліщицького районного суду затверджено угоду про визнання винуватості та призначено покарання відповідно до закону.

Довідка. «Steаm» — це соціальна мережа, сервіс компанії Valve, який надає послуги цифрової дистрибуції, багатокористувацьких ігор і спілкування гравців.. Крім відеоігор, сервіс пропонує інструменти для розробників ігор, музику, фільми та геймерське обладнання. Станом на травень 2019 року через Steam поширюється понад 30000 товарів. У квітні 2019 року кількість акаунтів сервісу досягла 1 млрд. Щодня сервісом у середньому користуються 17 мільйонів. Підраховано, що їхній сервіс охоплює 70% ринку цифрової дистрибуції відеоігор.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Steаm, #Заліщики, #інформація, #судд, #хакер
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: