Аномальне бабине літо в листопаді вивело киян на пляжі

Опубліковано:
6 Листопада, 2019

Температура в Україні продовжує бити рекорди, а синоптики говорять про те, що невластиве останньому місяцю осені бабине літо протримається до наступного тижня. У столиці люди повиходили на пляжі і навіть повернулися до літніх видів спорту, йдеться в сюжеті ТСН.

Найтепліший день за останні 60 років і найтепліша ніч – за 130. Така температура відповідає кліматичному 21 вересня – Києвом можна гуляти без верхнього одягу. Ентузіасти літніх видів спорту та відпочинку використали таку можливість. Хтось вирушив кататися Дніпром на каяках, вейкбордисти і не думають закривати сезон, людно на пляжах – дехто взагалі в самих купальниках. “У нас пляжний сезон”, – кажуть прихильники моржування, для котрих така погода дорівнює спеці. 

Як на пляжі почувається і слон Хорас  – замість традиційного у цей період зимового вольєра його тішить майже літнє сонечко. Надворі на велетня чекають овочі і фрукти, притрушені улюбленою стравою – мюслі. “Це вже третє бабино літо”, – підрахували працівники звіринцю. Поруч гріються у променях жирафи, для Джуто і Джамбо потепління – теж означає незаплановану прогулянку. “Взимку ми їх не випускаємо”, – пояснюють доглядачі тварин.

І тільки для Боба – занадто тепло. За календарем, йому саме час вкладатися на зимовий відпочинок, але для цього на термометрі має бути не більше нуля. Тому замість спати – ведмідь їсть. Зоопарку такі кліматичні примхи обходяться у 10 кілограмів їжі на день. Похолодання ж синоптики прогнозують лише наступного тижня.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #пляж, #погода, #тепло
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: