У Ланівцях відбудовують занедбаний парк (Відео)

07.11.2019 09:13   Джерело: МедіаТОР
Опубліковано : Новини Тернопілля

Парк “Лановецький Зооботсад” на Тернопільщині, який десятиліттями був у занедбаному стані, почали відбудовувати в перший тиждень листопада.

Територію зоологічного парку озеленять, тут облаштують інфраструктуру. Як кажуть у Лановецькій міській раді, відновлений парк зроблять родзинкою відпочинку, дозвілля й туризму.

Замовником будівництва є Управління Тернопільскої облдержадміністрації. Реалізовують проект за кошти Державного фонду регіонального розвитку. На будівництво цьогоріч із державного бюджету надійшло 4 мільйони гривень та 571,5 тисяч – з бюджету громади. Загалом на будівництво передбачено витратити понад 12 мільйонів гривень.

У 2017 році на території парку, площею 10 гектарів, зробили поточний ремонт інженерної гідротехнічної інфраструктури з метою ліквідації підтоплення і забезпечення водовідведення з території. Побудовано нову каналізаційно-насосну станцію. Також територію зачистили від чагарників.

Нагадаємо, у 80-90-х років Лановецький зооботсад був одним з найулюбленіших місць для дорослих та дітей. Згідно з рішенням Тернопільської обласної ради від 25 квітня 1996 р. №90, парк був базою для організації екологічної освітньо-виховної роботи, збереження генофонду рідкісних, екзотичних та місцевих видів тварин, вивчення дикої фауни і розробки наукових основ її розведення у неволі. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: МедіаТОР  

Коментарі