Тернопільські студенти, мандруючи світом, руйнували стереотипи про Україну

05.11.2019 22:13   Джерело: Тернополяни
Опубліковано : Новини Тернопілля

Нещодавно до Тернополя повернулися місцеві студенти, які побували на стажуванні в країнах Європи за програмою Global Volunteer від організації AIESEC. Там вони розповідали місцевим жителям про різні аспекти життя в Україні.

На стажуванні тернопільська молодь перебувала зі студентами з країн всього світу. Разом вони розвінчували міфи про країни з яких походять і знайомили людей зі своєю культурою.

 

Як повідомляють “Тернополяни“, 20-річна тернополянка Ірина Лозінська, яка є бакалавром з фінансів восени побувала на проекті Edison у чеському місті Брно. Протягом 6-ти тижнів дівчина відвідала багато містечок поблизу. Працювала з волонтерами з інших країн (Малайзія, Грузія, Індія, Туніс, Йорданія). Разом, вони розповідали про культури своїх країн, руйнували стереотипи. Учням дуже сподобалися розповіді про українські традиції. За 6 тижнів, Іра не тільки здобула досвід волонтерства, а також встигла відвідати сусідні країни (Австрію та Польщу) і ,загалом, побувала в більше ніж 10 містечках Чехії.

18-річний Артур Схаб, студент факультету прикладних інформаційних технологій та електроінженерії в ТНТУ, літку він став учасником проекту Myself My World в Ізмірі (Туреччина). На проекті він також працював у міжнародній команді. Там була молодь з Китаю, Таїланду, Єгипту, Тунісу, Марокко, Індонезії , Казахстану, Лівану, Індії, Пакистану. Разом з командою вони проводили заняття зі старшокласниками, де руйнували стереотипи про різні країни. За цей час хлопець отримав незабутній досвід культурного обміну.

Студентка 3 курсу юридичного факультету ТНЕУ Марія Петренко, в рамках стажування на проекті Step Up 2 wave також відвідала турецький Ізмір. Її роль в проекті полягала у допомозі місцевим дітям (7-14 років) підвищити рівень англійської, а також розповісти про Цілі сталого розвитку ООН і провести презентації про свою країну. Таке ж завдання було в інших волонтерів, з якими познайомилася Марія (було їх всього близько 70 з таких країн, як Єгипет, Алжир, Туніс, Марокко, Італія, Пакистан, Індія, Франція, Сербія, Україна, Азербайджан, Китай, Індонезія). Крім основної роботи дівчина багато часу проводила разом із іншими волонтерами та подорожувала.

До слова, на волонтерські проекти за кордоном від AIESEC, які доступні цієї зими є 40 вільних місць. З всією необхідною інформацією можна ознайомитися на сайті aiesec.ua.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернополяни  

Коментарі