Тернопільські спортсмени звернулися до Святослава Вакарчука, щоб врятувати місцеву біатлонну базу (документ)

Опубліковано:
3 Листопада, 2019

Нещодавно, у Тернопіль, з робочим візитом приїхав лідер партії «Голос», депутат Верховної Ради – Святослав Вакарчук. На зустріч зі Святославом прийшов і чемпіон світу з біатлону, уродженець Тернопільщини – Дмитро Підручний.

null

Крім політики та стану справ у країні, Святослав та Дмитро обговорили спортивну галузь на Тернопільщині.

Зокрема, підняли проблемне питання біатлонної бази у селі Підгороднє.

Святослав пообіцяв вивчити питання та посприяти у його вирішенні, у межах компетенції народного депутата, та попросив надати відповідні документи і написати звернення на його ім’я.

Відтак, відбулася зустріч Дмитра Підручного та Максима Черкашина, представника партії «Голос» у Тернопільській області.

– Максиме, як ви познайомилися з Дмитром?

– Цього року весною, коли відбувся Чемпіонат світу з біатлону на якому переміг Дмитро, ми з рештою організаторів фестивалю «Файне місто» переглядали профіль Дмитра у соціальних мережах і були приємно вражені – чемпіон світу виявився одним з “файних людей”, які люблять фестиваль. Тому, коли Дмитро повернувся у Тернопіль, ми з ним зустрілися та подарували запрошення на фестиваль. Відтоді, зав’язались дружні стосунки. Я помітив, що Дмитро не лише цікавиться спортом, але й має активну життєву позицію. Тому, коли стало відомо, що в Тернопіль приїде лідер партії «Голос» Святослав Вакарчук, я одразу ж запросив Дмитра.

– Дмитре, ви здобули звання чемпіона світу з біатлону, де ви тренуєтесь?

– Загалом закордоном – Австрія, Норвегія, а далі починається сезон – кубок світу Швеція , Австрія і аж до березня змагання.

– Дмитре, які подальші спортивні досягнення ставите перед собою?

– Звичайно для кожного спортсмена так само і для мене найвище досягнення це є олімпійське золото. Тому сьогодні я активно готуюся до Олімпіади 2022, яка відбудеться у Пекіні, Китай.

– Дмитре, повернемося до актуального проблемного питання – біатлонної бази у Підгородньому. З останніх новин відомо, що посеред лижеролерної траси планують зводити житлові будинки?

– Так, я був на цій базі, і справді там проблема в тому, що свого часу землю посеред траси роздали. Сьогодні, власники даних земельних ділянок хочуть зводити там будинки. По-перше, це взагалі неправильно, по-друге, або там тренуються спортсмени, або будуються будинки, не може біатлоніст стріляти чи тренуватися, коли відразу біля його траси йде будівництво, по-третє це небезпечно, як для самих спортсменів, так і для власників тих земельних ділянок.

– Максиме, чи реально вирішити цей земельний конфлікт, щоб приміром люди отримали землю на іншій ділянці, а біатлоністи мали можливість повноцінно тренуватися?

– На даному етапі ми попросили у федерації документи, щоб ретельно їх вивчити та, спільно з юристами і експертами, напрацювати алгоритм вирішення проблеми. Я передав звернення у наш центральний штаб та безпосередньо декільком народним депутатам від нашої партії для вивчення ситуації та пошуку шляхів вирішення проблеми. Наразі це питання перебуває на особистому контролі лідера “Голосу” Святослава Вакарчука. У будь-якому разі у даній ситуації не повинні постраждати ні спортсмени, ні власники землі.

– Дмитре, база у Підгородньому передана у державну власність 13 березня цього року, чи може вона вже сьогодні якимось чином заробляти додаткові кошти, плюс до державного фінансування?

– Звичайно так, це приміром прокат бігових лижів, в інших країнах це нормально і база може заробляти сама на себе. До того ж можна проводити майстер –класи, комерційні змагання. Припустимо у вас є спілка журналістів і у вас професійне свято, то ви можете на цей день організувати собі змагання, а біатлонна база отримує додаткові кошти.

– Дмитре, ви були на цій базі, там створені повноцінні умови для тренування такі, як в інших країнах?

– Не будемо порівнювати базу у Підгородньому з європейськими об’єктами, але там є траса, стрільбище, сама база. Так, звичайно, хотілось би поліпшити фінансування і модернізувати усе, та якщо говорити про самі базові умови для тренування, то так вони там створені і там сьогодні успішно тренуються і відомі спортсмени і діти, які навчаються азам біатлону.

Після зустрічі вдалося отримати також коментар Віктора Щура, президента федерації біатлону Тернопільської області, крім того біатлоністи написали відповідне звернення на ім’я Святослава Вакарчука, щоб вирішити питання щодо фінансування біатлонної бази, а головне розв’язати наявний земельний конфлікт.

«Якщо коротко, то 34 роки тому у селі Підгороднє, на вулиці Бережанській,64а завершили будівництво та здали в експлуатацію навчально-спортивну базу з біатлону, а також стрільбище та лижеролерну асфальтовану доріжку довжиною 2,5 кілометра, – повідомив Віктор Щур. – У 2013 році місцева влада без будь-яких погоджень зі спортсменами надала всередині лижеролерної траси  близько 6,7 гектарів землі обслуговуючому кооперативу «Між лісами», змінивши при цьому цільове призначення таким чином, що на даних ділянках можна зводити будинки.  Вже у березні та жовтні цього року представники даного кооперативу збирали збори щодо плану генеральної забудови житлового  кварталу посеред лижеролерної траси. Та це парадокс, бо тоді ні спортсмени не зможуть тренуватися, ні ці люди не зможуть будуватися і жити там. Тому ми пропонуємо альтернативний варіант вирішення даного проблемного питання. Поряд лижеролерної траси знаходиться ботанічний сад медичного університету, земельна ділянка якого межує з житловим мікрорайоном села Підгороднє. Тому, можна надати землі медичного університету, які знаходяться за межами лижеролерної траси, представникам кооперативу «Між лісами», натомість їх землю тієї ж самої площі в межах лижеролерної траси віддати для потреб навчального закладу, тобто зробити рівноцінний обмін. Відтак, спортсмени зможуть тренуватися, а власники земельних ділянок спокійно зводити собі будинки. Відтепер, потрібно переконати людей погодитися на обмін. Далі ректор медичного університету має написати відповідне звернення до депутатів обласної ради, а ті у свою чергу звернуться до депутатів Верховної Ради. Ми просимо підтримати дану ініціативу, адже це єдиний демократичний шлях вирішення скандального земельного питання по лижеролерній трасі у Підгородньому».

null

 

null

 

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вакарчук, #зустріч, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #черкашин
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: