Пам’ятну дошку засновнику клубу «Нептун» Михайлу Рибаку відкрили у Тернополі

Опубліковано:
2 Листопада, 2019

1 листопада на стіні будиночка клубу “Нептун” з’явилась пам’ятна дошка засновнику громадської організації клубу любителів зимового плавання “Нептун” Михайлу Рибаку. Завдяки ентузіазму Михайла Федоровича була реалізована ідея облаштувати у гідропарку Піонерський (так з 1985 року називався парк Топільче) зручну купель для занурень взимку.

Перший басейн був невеликим за розміром, але дозволив  23 листопада 1986 року тернопільській секції зимового плавання відкрити свій перший сезон.  Наступного літа об’єднаними зусиллями усіх учасників секції був виритий котлован та встановлені плити для 50 метрового басейну.  23 червня 1988 року в басейн, або скоріш велику 50 метрову штучну водойму, запустили проточну річкову воду. Історія клубу “Нептун” ще раз доказує, як багато часом залежить від однієї людини, яка може своїм прикладом та ентузіазмом подолати гори адміністративних перепон! Усі нептунці щиро вдячні першим піонерам загартовування у Тернополі:  команді, яка складалась з таких особистостей, як Б. Березович, Б. Куліковський, І. Улічний, Фельдман, І. Яшан, Л. Юк, Є. Нефедов та очолювалась Г. Я. Вознюком, а також Михайлу Рибаку за його вагомий внесок у розвиток оздоровчого руху. 

На відкритті пам’ятної дошки була і родина Дорошенків Зоряна і Григорій. Моржують разом і незабаром святкуватимуть 50 років спільного життя. Кожна історія учасників клубу “Нептун” цікава і багато з них пов’язано з Михайлом Рибаком. 

34 рік діяльності клубу “Нептун” приніс свої плоди – над приміщенням клубу з’явився новий дах, поставлений завдяки участі у громадському бюджеті Тернополя. Зараз нептунці знову приймають участь у Громадському бюджеті, 2020 і готові поставити поряд з клубом “Доріжку здоров’я” із 22 сучасних спортивних тренажерів. Їх проєкт малий “Доріжка здоров’я” №16.

null

 

null

 

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #нептун, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #рибак, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: