Змінювати шини з літніх на зимові варто тоді, коли температура повітря становить 5-7 градусів тепла, – кажуть експерти. Бо за таких умов літня гума втрачає ефективність. Виробники шин же рекомендують не чекати снігу, а вирушати в шиномонтажні майстерні, коли середньодобова температура повітря становить + 7 °С.

Варіанти зимових шин – фрикційні, відомі як “липучки” і не мають шипів. Вони прилипають до снігу чи льоду, забезпечуючи комфортне керування автомобілем на складній поверхні. При цьому “липучка” програє шипованим шинам на льоду. Ще однією їхньою перевагою є більш комфортна і тиха їзда. У великому місті достатньо і фрикційних шин.

Ще один варіант зимової резини – шипована гума. Однак на асфальтовому покритті в зимовий період вона буде погано зчеплюватися з дорогою, а гальмівний шлях на такій гумі зросте. Проміжним варіантом між липучками і шипами є шини “підшип”, у них відсутні шипи, але натомість є вставки для них.

Серед водіїв популярністю користуються всесезонні шини, однпк експерти не радять використовувати ці шини взимку, а от для решти пір року вони підходять. А тим, хто купив новий комплект шипованих шин радять обкатувати. Тобто першу тисячу кілометрів не розганяти понад 70 км / год. і при цьому уникати різких поворотів, гальмувань і прискорень.

Майже в усіх європейських країнах заміна шин є обов’язковою. У деяких країнах шиповані шини заборонені, а подекуди за використання літньої гуми взимку карають штрафомУкраїнських водіїв, які нехтують правилами безпеки та їздять на літній гумі взимку, поки не карають. Однак замінити шини варто заради власної ж безпеки.

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #зима, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #шини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: