Театралізована екскурсія «Тарнопіль: вже або ніколи» знову запрошує - є повна відеоверсія

01.11.2019 13:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Олена Мудра

Костюмовані, театралізовані екскурсії Тернополем справжня туристична родзинка нашого міста. Разом з оригінальною подачею інформації події "оживають" і учасники екскурсії краще уявляють собі історію. Але не всім щастить побачити і бути учасником таких дійств. Для тих, хто хотів би знову пройти вуличками Тернополя разом з екскурсією "Тарнопіль: вже або ніколи", з'явилась така можливість в Інтернеті є повна версія екскурсії, яка відбулась наприкінці літа. Таке відео виклав на своєму відео блозі ініціатор проведення таких дійств і учасник театралізованої екскурсії Тарас Ковальчук. Для зручності він розписав з якої хвилини, що дивитись. Тому разом з володаркою міста Тарнополя Ельжбетою Геленою Сенявською рушаємо у подорож часом! 

Блогер Лисий Peopile: "Всім привіт! Нажаль, ми не зняли нашої першої костюмованої екскурсії, але з радістю презентую Вам нашу театралізовану екскурсію "Тарнопіль: вже або ніколи" організовану до дня міста Тернополя.

00:40 Міський голова Сергій Надал, 

3:10 Ельжбета Гелена Сенявська викупила Тарнопіль у королевича Владислава Константія у 1719 році. На її прохання для Тарнополя король Август ІІ видав 24 липня 1724 року привілеї, якими у місті запроваджувався "Ярмарок святої Анни", 

7:03 Міщани викуповують місто у Тадеуша фон Туркула - останнього власника міста, 

12:18 Бернадр Претвич, війт, козаки і татарин сперечаються про Збаразьку браму, 

18:06 Жителі міста вперше зустрічають свого власника князя  Олександра Острозького, 

29:06 Йозеф Потоцький молодший з Війтом обговорюють реконструкцію міста, 

37:03 Торговиця та Кияк, 

44:14 Королева Марія Казимира дружина короля Яна ІІІ Собеського (з листопада 1690 року була власницею Тарнополя) та її фрейліна, 

01:00:11 Станіслав Конецпольський (1667 р.) з козаками обороняє місто від татар. Прошу сильно тапками не кидати, це наші перші спроби, зауваження та пропозиції з радістю обговорю у коментарях". 

Відео стане одним з тих, які будуть заохочувати туристів приїжджати у Тернопіль на вихідні. Такою відео листівочкою можна поділитись із цілим світом: «Були файні вихідні - найкращим друзям на добру згадку!»

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі