Кліщі усе ще атакують жителів Тернопільщини. 10 випадків за день

Опубліковано:
31 Жовтня, 2019

Кліщі на Тернопільщині усе ще активні, майже щодня лікарі виявляють присмоктування кліщів у жителів області. Так, 28 жовтня, до медиків звернулося 10 осіб, у яких були укуси кліщів. Про це повідомляють фахівці Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ України.

Щоб уникнути укусів кліщів лікаря ідучи на природу, потрібно одягати світлий одяг – на ньому краще видно кліщів. Треба носити шкарпетки та обирати закрите вбрання. Варто також використовувати спеціальні аерозолі, які відлякують кліщів. Після повернення з лісу треба оглянути такі частини тіла: під пахвами, у вухах та біля вух, на шиї, в середині пупка, на вигинах колін і ліктів, у волоссі і біля нього, внутрішню сторону ніг, навколо талії. Рекомендують прийняти душ після того, як були на відкритому повітрі – душ протягом найближчих двох годин знижує ризик укусу, адже кліщ присмоктується до тіла приблизно впродовж 2 годин. І потрібно оглянути на наявність кліщів домашніх тварин, яких господарі часто беруть з собою до лісу на прогулянку.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кліщ, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #хвороба
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: