Чому у басейну «моржатника» не було води і хто зніс дах над клубом «Нептун»?

Опубліковано:
30 Жовтня, 2019

Два дні екскаватор вигрібав намул з каналу, що їде до басейну “моржатника”. Випадково було порушену дамбу і вода не захотіла заходити через звичний шлях, а знайшла собі інший хід – у результаті нептунці знову спустили воду, вичистили басейн від намулу, а дамбу укріпили двома тонами глини. Саме на цьому тижні “моржі” “запустять” у моржатник воду та оновлять місток дошками, які надав благодійник.

Богдан Поломацканич, очільник клубу “Нептун”: “У жовтні ми спустили воду і почистили нашу водойму і канал до неї. Ми мріємо, щоби Тернопіль повернув собі звання “Зимової столиці моржів” та знову почав приймати змагання із зимового плавання різного рівня від обласних до міжнародних. Наша штучна водойма ідеально для цього підходить, адже не замерзає повністтю ніколи. Надіємось, що люди підтримають наш малий проєкт №16 і в нас з’явиться поруч “Доріжка здоров’я” – це 25 тренажерів, які допомагатимуть людям реабілітуватись після травм, а також підтримувати хорошу фізичну форму. У тернополян з’явиться ще один майданчик, де вони зможуть зміцнити своє здоров’я. Минулорічна участь у “Громадському бюджеті Тернополя” дозволила клубу поставити над приміщенням новий дах. Ми дуже вдячні тернополяним за те, що вони підтримують наші проєкти. “

Громадська організація любителів зимового плавання “Клуб “Нептун” майже одна з найстаріших у Тернополі. У 80-х роках силами клубу та за сприянням міської влади нептунці побудували у парку Топільче будиночок та облаштували басейн з проточною водою. Сьогодні це місце широко відомо у Тернополі, сотні людей приходять сюди, щоби зануритись у крижану воду, а на свято Водохреща “моржі” зустрічають і тисячі гостей. Поряд із будиночком розвивається територія здоров’я. Власноруч побудовано тренажерний куточок, як у будиночку, так і поряд.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #клуб, #морж, #нептун, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: