Без трудової книжки: чи готові тернополяни до нововведень Уряду?

Опубліковано:
30 Жовтня, 2019

Всі документи, що стосуються кадрових питань український уряд має намір перевести в електронний формат. 9 жовтня міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет анонсував законопроєкт, який скасує трудові книжки. Відтак, увесь обіг, який стосується конкурсів, найму, відпусток, відряджень, звільнень, – переведуть у цифру, повідомляє Т1 Новини.

Міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет повідомив про початок роботи зі скасування обов’язкових трудових книжок. Про це він написав на своїй сторінці в мережі фейсбук. І зазначив, що технічно цей проєкт мають намір запустити вже цього року.

Тернопільська науковиця Леся Біловус переконує, один із позитивних моментів у тому, що завдяки даній реформі громадяни не будуть зобов’язані при найманні на роботу надавати роботодавцю свою трудову книжку. Відповідно, роботодавцям не потрібно її перевіряти або зберігати. Також громадяни зможуть легко отримати електронний документ з інформацією про свій стаж в Інтернеті. Цей документ вони можуть надати роботодавцю, якщо тому важливо перевірити стаж здобувача з офіційних реєстрів. Щоб отримати цей документ, громадянину потрібно буде зробити кілька кліків і скористатися електронним цифровим підписом.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #закон, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #робота, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: