Підприємцю з Чортківщини хочуть заборонити спускати став

Опубліковано:
30 Жовтня, 2019

Як дізналися журналісти Чортків.ОНлайн, 29 жовтня на зборах у селі Джурин місцеві та мешканці сусідніх сіл вимагали від органів влади заборонити тутешньому підприємцю спускати воду зі ставка в селі Слобідка-Джуринська.

У Державній екологічній інспекції пообіцяли: дозвіл скасують.- пише сайт 

Не повністю спустити став Ігореві Мізероті дозволив Регіональний офіс водних ресурсів у Тернопільській області, а затвердила режим роботи керівниця сектору Державного агентства водних ресурсів. Документ виданий з порушеннями – без врахування законодавства і прав людей. Я готую припис цим двом установам, щоб вони анулювали режим, який дає право спускати воду, – сказав начальник інспекції Едуард Ференц.

 

Промисловець Ігор Мізерота вважає, що міг самовільно піднімати гідротехнічну споруду, бо має дозвільний документ. З ним давно не погоджувались у селі – 28 жовтня люди перекрили дорогу «Чортків-Бучач». Про це повідомив Ruslan Nagaievskyi у соцмережі Фейсбук.

Сільский голова Михайло Чвіль розповів: коли приїхав до ставка, побачив водолазів, які піднімали ланцюгами шлюз гідроспоруди. Воду вже встигли спустити приблизно на 15 см, але їм завадили поліцейські.

Я запитав про дозвіл. Ігор Мізерота показав документ, виданий Регіональним офісом водних ресурсів. Наскільки я знаю, щоб надати дозвіл, представник офісу має приїхати на об’єкт і перевірити його, але сюди ніхто не приїжджав. Крім того, сільську раду не повідомили. Людей тривожить проблема з водою. Ставок великий – 65 гектарів. Щоб його заповнити, треба кілька років. Я не спеціаліст, щоб сказати, наскільки тісно повʼязаний спуск ставу зі зниженням рівня води у криницях, але це відбувається не перший рік, і щоразу люди скаржаться, що води меншає, – сказав сільський голова Михайло Чвіль.

Скарги щодо зниження рівня води в криницях зрозумілі, бо ставок проблемний – в нього дуже довго набирається вода. Тому треба було проводити дослідження, погоджувати з людьми – і після того приймати рішення, – сказав начальник Державної екологічної інспекції Едуард Ференц.

Жителі сіл Джурин та Слобідка-Джуринська кажуть: будуть стежити за виконанням припису Дерекоінспекції. Якщо ставок продовжать спускати – перекриватимуть дороги не лише місцевого, а й державного значення.

Фото: Віталій Керничний

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #став, #тернопіль, #тернопільські новини, #чортків
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: