Культура читання починається не лише із сім’ї, а й із шкільної бібліотеки

Опубліковано:
28 Жовтня, 2019

У той час як наших українців практично неможливо «відірвати» від ґаджетів, світ починає змінюватися, він повертається до паперової книжки. Ми ж знову відстаємо, ми як і раніше, продовжуємо копіювати «сотворене» світом раніше. Цікаво, чи пам’ятає хтось з вас свою першу прочитану книгу із шкільної бібліотеки? Передбачаю запитання, мовляв, а що, вони ще й досі є? Уявіть собі! Однак, ширяться чутки (і не безпідставно), що шкільні бібліотеки «нагорі» хочуть ліквідувати.

Волею щасливого випадку опинилась у шкільній бібліотеці Тернопільської ЗОШ №11. Після спілкування із берегинею цієї книгозбірні пані Любою Гринь, зрозуміла, саме на таких людях і тримається світ. Той світ, що не матеріальної, а духовної природи. Уявіть –25 років  на одному місці! Працювати тут не просто. Спробуйте переконати сучасну дитину, яка озброєна всілякими ґаджетами, що читати паперову книжку завжди було, є і буде актуальним. Обслуговує бібліотека понад 1000 учнів (це 37 класів).

null

 

null

 

null

Попри те, у згаданій шкільній бібліотеці книг не багато, нових надходжень практично немає. Однак пані Люба докладає всіх зусиль, аби бібліотеку зберегти за будь-яких умов. Вже 25 років поспіль проводить «Посвяту у читачі» наймолодших школяриків. Іноді їй буває дуже сумно. А щоб ви робили, якби до вас прийшла одна із мам і категорично заявила: «Моя дитина книжок тут читати не буде, в неї їх вистачає вдома!». Як багато залежить від бібліотекаря – донести до дітей, іноді до батьків (після вивчення «Букварика») просту істину:  книжка – це особливий храм знань. Зрештою, у всьому світі наразі існує КУЛЬТура читання. Її ніхто не відміняв. Нам, на жаль, цьому ще треба вчитися і вчитися.

null

 

null

 

null

Фото: Валентина Семеняк

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бібліотека, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #школа
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: