У Тернополі просять допомогти самотній бабусі

27.10.2019 22:43   Джерело: Терен
Опубліковано : Новини Тернопілля

Історію самотньої бабці, що живе у Тернополі і потребує підтримки розповіла Маріанна Ваврійчук. Старенька із Теребовлі, їй 85 років, родини немає. У неї обманом відібрали квартиру. Тепер вона щодня приходить до кав’ярні поблизу ТЦ «Орнава», ні у кого нічого не просить, але від допомоги не відмовляється.

– Давайте хоча б деколи піднімати очі з телефонів, можливо в такі моменти ми можемо бути комусь дійсно життєво необхідними. Це Буранич Марія Миколаївна,1934 року народження. Каже, що з Теребовлі. Коли питаю,чи може її хтось там знати, відповідає, що всі вже мабуть на тому світі. Розказує, що 18 років попрацювала «на кондитерському»…

Не вперше бачу її біля ТЦ «Орнава», завжди сидить коло «Франсуа» і ніколи ні в кого нічого не просить! Просто сидить, схиливши голову і дивлячись в землю, – пише Маріанна Ваврійчук.

Доля не пошкодував Марію Миколаївну і вона піддалася впливу шахраїв, котрі відібрали у неї все.

– З короткої розмови зрозуміла, що з живих родичів вже нікого не має, без дітей, квартиру відібрали шахрайським способом декілька років тому шарлатани, які зазомбували пані Марію, скориставшись її набожністю і любов’ю до Бога, нібито на релігійні потреби. Теж саме прокручували з її пенсією. При ситуації, яка склалася, пані Марії дозволяли «жити» у її ж квартирі, але у якості «безхатька», не годували, змушували спати на підлозі, не дозволяли користуватись водою, газом.

Тож тернополянка закликає людей, що бачитимуть бабусю, не минати її, а допомогти хоч чимось при нагоді.

– Друзі, прошу, коли будете проходити тими краями, пошукайте її очима. Вона адекватна, привітна і дуже сором’язлива старулька. Підійдіть і просто спитайте, що їй потрібно найбільше на даний момент. У мене вона попросила просто води, бо сиділа декілька годин, тепло вдягнута на пекучому сонці. Я купила їй найнеобхідніші продукти, при цьому вона коригувала мене, підказуючи, що хліб і молоко в неї є, олію заборонила купувати, бо вона дуже дорога, а от від масла не відмовилася б. Я купила, все, що вважала за потрібне.

Поки ми з нею говорили, до неї підійшла ще одна жіночка, яка вже добре знала її і її життєву історію,і теж принесла продукти. Пані Марія каже, що так і живе. Приїжджає маршруткою з Дружби і сидить біля «Франсуа» поки є сили. Сидить і молиться Богу, щоб сьогодні послав їй хороших людей. А коли бувають голодні дні, каже, що все одно молиться, дякує, що жива і просить Бога за наступний день, аби був кращим. Прошу всіх!

Одна, не випита вами чашка кави, може бути чиєюсь єдиною їжею за добу! – закликає Маріанна Ваврійчук.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Терен  

Коментарі