На Тернопільщині водія побили після ДТП

27.10.2019 19:43   Джерело: НОВА...
Опубліковано : Новини Тернопілля

Минає другий місяць, як 42-річного водія Любомира Романишина з села Романівка Тернопільського району жорстоко побили двоє молодиків після ДТП. Сталася аварія у ніч на 8 вересня неподалік заправки у селі Ступки.

Любомир їхав «Мерседесом» на роботу в нічну зміну, як раптом сталося зіткнення із зустрічним «Мерседесом». Після того, як стверджує чоловік, його віддубасили двоє молодиків з іншого автомобіля. У зустрічному авто на момент аварії були ще дівчата. На місце ДТП поліцію не викликали, а відповідно факт не документували. Розслідують нині лише справу про побиття мешканця Романівки. Проте рідні потерпілого хвилюються, щоб зловмисники не вийшли «сухими із води», адже вони відразу поводились нахабно і самовпевнено, довірливо спілкувалися з правоохоронцями. Пише Нова

— Страшно згадати: зустрічна автівка вискочила прямо переді мною. Я намагався викрутити кермо вбік, але не встиг, — зітхає Любомир. — Добре, що всі залишилися живими… Спрацювала подушка безпеки, я прийшов до тями і побачив біля авто хлопців і дівчат. Поводились вони агресивно, лаялись, погрожували… Накинулись на мене з кулаками, копали… Дівчата знімали це на телефон. У мене був шок і переляк… Закривавленого запхали в свою автівку і повезли додому, щоб я дав… гроші на ремонт їхнього авто. Погрожували спалити мою хату. Вдома дружина викликала поліцію…

Не менший шок був і в дружини потерпілого водія Світлани, коли поріг переступив ледве живий чоловік. Романишини просять очевидців аварії біля Ступок відгукнутися і надати слідству докази побиття водія. Ці дані надзвичайно важливі для потерпілого. Номер телефону подружжя є в редакції.

— Зателефонували і сказали, що чоловік потрапив в ДТП і що його везуть додому, — розповіла Світлана. — Доправили на чужому авто сріблястого кольору на польських номерах, яке було трохи пом’яте збоку. Від водія «Мерседеса» доносився запах алкоголю. З ним приїхали троє дівчат і ще один молодик. Любомир був увесь побитий… Я швидко викликала поліцію і швидку. На запитання, чому мій чоловік побитий, роздягнутий і мокрий, відповіді не дали. Вони його жорстоко побили… Чоловік був ледве притомний. Поліцейські приїхали, подивилася і поїхали. Не допитували ні чоловіка, бо не міг говорити, ні мене. Натомість приязно спілкувалися з іншим водієм на дорозі біля нашого обійстя.

Лікарі вкололи Любомиру знеболюючі. Невдовзі знову приїхали правоохоронці, деякі в цивільному. Водій «Мерседеса» поводився зухвало, лаявся на мого чоловіка, на мене. «Молися, щоб вижив, а не показуй тут фраєра!» — сказав лікар до молодика. Медики підтвердили, що мій чоловік у важкому стані, наполягали на госпіталізації. Я теж хотіла, щоб його доправили до медичного закладу, але він відмовлявся — був страшенно наляканий, боявся за своє життя. Лікар швидкої допомоги запевнив, що приїде через годину перевірити його стан. До 5-ої ранку молодики стояли біля нас разом із поліцією. Вранці мені довелося викликати евакуатор і доправити наше авто додому. Ніхто з правоохоронців не описав місце ДТП, не опитав учасників, свідків. Аварії ніби не було… Чоловікове авто перевернули — забрали телефон, ноутбук. Я спілкувалася з одним свідком, сказав, що зустрічне авто мчало на високій швидкості, був довгий гальмівний шлях. «Ваш чоловік спить п’яний?» — запитав наступного дня мене телефоном поліцейський. «Як ви смієте таке наговорювати, якщо людина ледве жива від побоїв?!» — обурилась я.

Чоловік їхав на роботу того вечора, не вживав алкоголю. Висновки правоохоронця дивують ще й тому, що ні в Любомира, ні в іншого водія тоді взагалі не брали кров на вміст алкоголю. Дивує, що правоохоронці не склали акт про ДТП, не встановили причину того, що сталося. Через день водій «Мерседеса» знову приїжджав до нас і вимагав гроші. Молодики, які причетні до аварії і побиття мого чоловіка, мешкають у Тернополі, їм 30 і 35 років. На дзвінки слідчого, наскільки нам відомо, вони не відповідають. Чоловік написав заяву про побиття до поліції, але розслідування гальмують. Слідчий щоразу переносить зустріч, не повідомляє висновки експертиз. Невідомо, чи знайшли свідків, чи допитали. У Любомира сильне забиття голови, зламане ребро зі зміщенням, синці по всьому тілі… Вочевидь, молодики били його, а потім відливали водою… Там, де переламане ребро, на тілі був відбиток підошви взуття. Це не люди, а звірі…

Як повідомив начальник відділу комунікації ГУНП в Тернопільській області Сергій Крета, дані про побиття чоловіка із села Романівка внесено до ЄРДР, порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 135 — умисне легке тілесне ушкодження, триває розслідування. Після конфлікту на дорозі між потерпілим і двома чоловіками виникла бійка. Останні звинуватили водія у тому, що саме він спричинив ДТП. За їхніми словами, водій був нетверезий, просив не викликати правоохоронців, мовляв, добровільно компенсує ремонт побитого авто. Вони доправили його додому, викликали швидку. Утім, чи насправді таким був перебіг подій, невдовзі встановить.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: НОВА...  

Коментарі






Опілля квас
Радіо
TeNews Radio УХ Радіо

Головне за день

ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Архів новин