У Тернополі стартував унікальний освітній проект (Фото, відео)

Опубліковано:
27 Жовтня, 2019

Протягом трьох днів – 23-25 жовтня, у Тернополі реалізували унікальний освітній проект – «Школа локальної демократії 2.0». В рамках навчання, в якому взяли участь представники 10 ОТГ із Західної України, депутати, громадські активісти та працівники виконавчих органів, мали змогу опанувати основні інструменти для ефективної діяльності громади.

Найперше 10 ОТГ, зокрема Нетішинська міська, Усть-Путильська сільська, Коршівська сільська, Копичинецька міська, Красилівська міська, Антонінська селищна, Шацька селищна, Городоцька міська, Тернопільська міська, а також Купчинецька сільська розповіли про роботу своїх громад.

Лекторами навчання стали Ігор Гірчак, виконавчий директор ТРВ «Асоціація міст України», а також Максим Черкашин, голова громадської організації  «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад».

null

«Де знайти якісні кадри, особливо у невеликих громадах? Хто сьогодні буде змінювати село і Україну на краще!? У Тернополі зібралися 10 команд змін з 10-ти ОТГ заходу України. Люди, яким небайдужа доля громади, люди, які прагнуть навчатись і втілювати нові знання на практиці! Дякую кожному з ВАС! Після таких заходів оптимізму стає більше! Успіху нам! Проект “Школа локальної демократії 2.0”, – наголосив Максим Черкашин».

На навчанні йшлося про те, як ефективно комунікувати представникам влади та громади, втілювати реформи, створювати та реєструвати громадські організації, та основні принципи роботи прямої демократії як основної складової статуту громади.

«Якщо ви хочете ефективно комунікувати з чиновниками – чітко сформулюйте свою ідею на папері. Також важливо починати з проблеми а не грошей, акцентуйте на її спільному вирішенні, – звернувся до представників громади Максим Черкашин».

Крім теоретичних знань, представники ОТГ робили і практичні заняття, і опісля навчання в кожній громаді буде впроваджено близько 30-ти нових інструментів участі. До того ж, кращі представники ОТГ зможуть поїхати у Польщу, де ознайомляться з роботою органів місцевого самоврядування, управлінням громадою, діяльністю громадських та донорських організацій. Фінальним завершенням Школи буде Форум локальної демократії, на якому учасники презентуватимуть свої досягнення.

«Для нас, як для новоствореної громади, такі заходи є неймовірно цікавими та повчальними. Це буде хорошим доповненням для майбутнього розвитку громади» – ділиться враженнями від навчання Коцаба Уляна з Коршівська ОТГ Івано-Франківської області».

Учасники навчання стверджують, що це безцінний досвід та можливість покращити роботу своєї ОТГ вже сьогодні.

«Було цікаво. Дякуємо за хорошу організацію навчання.  Учасникам за роботу в групах і за те, що поділилися з нами своїм досвідом, – відзначила після навчання Ольга Бобіна, депутат Нетішинської ОТГ».

До слова, проект «Школа локальної демократії 2.0» реалізовують громадська організація «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» спільно з Тернопільським регіональним відділенням «Асоціації міст України» за підтримки фонду NED.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #громада, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #проект, #тернопіль, #тернопільські новини, #черкашин
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: