«У приміщенні холодно, сиро та давно не було ремонту»: вчителі талановитих дітей зі Зборова б’ють на сполох

Опубліковано:
27 Жовтня, 2019

Колектив Зборівського районного центру дитячої та юнацької творчості схвильований “переселенням” їхньої установи у приміщення місцевого будинку культури. Замість навчання у теплому та затишному приміщенню вихованці змушені будуть розвивати таланти в умовах, які можуть зашкодити їхньому здоров’ю.

Про болючу проблему, якою переймаються педагоги, у спільноті центру написала Марія Сеньківська.

Ми, працівники Зборівського районного центру дитячої та юнацької творчості глибоко стурбовані ситуацією щодо забезпеченням умов навчання дітей у нашому позашкільному навчальному закладі, в якому діє 21 гурток, 48 груп, працює 16 працівників.

Причиною нашого звернення стало питання щодо перенесення нашої установи у районний будинок культури для подальшого переселення у наш заклад комунального центру первинної медико-санітарної допомоги.

Справа в тому, що розпочався навчальний рік і вихованці центру дитячої та юнацької творчості почали займатися у гуртках, а пропозиція Зборівської ОТГ щодо виділення нам приміщень у районному будинку культури, які аж ніяк не відповідають санітарно-гігієнічним вимогам: замість дев’яти кабінетів гурткової роботи нам пропонують п’ять, одна із яких прохідна (без вікон).У приміщенні холодно, сиро, у них давно не було ремонту. Тим більше, що запропоновані приміщення знаходяться на другому поверсі.

Слід відзначити, що в основному, у гуртках займаються діти молодшого шкільного віку, а санвузол знаходиться на першому поверсі, відстань до якого від кабінетів є досить великою (по сходах із другого поверху , через коридори і великий хол). Туалет вважається громадським і не є пристосованим для дітей, він загальний для жінок і чоловіків.

До початку навчального року наш позашкільний заклад був підготовлений по – особливому : в рамках впровадження проекту енергозберігаючих технологій, у ньому було замінено всі вікна і двері, а кабінети гурткової роботи по-новому художньо оформлені, в приміщенні зроблено ремонти.

Невже у місті не знайдеться приміщення, де б можна було розмістити медичну установу, яка, звичайно, дуже потрібна?!

Не даймо знищити єдину у нашому місті позашкільну установу!

Ділимось нашою проблемою, просимо підтримки та розуміння…

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #освіта, #тернопіль, #тернопільські новини, #школа
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: