У декількох районах Тернопільської області скасували карантинні режими. Більшість із захворювань були виявленні ще у 1990-роках. Про це повідомляє головне Управління Держпродспоживслужби у Тернопільській області.

Під час проведення інвентаризації вогнищ карантинних організмів скасували низку карантинних зон. Зокрема, у саду с. Берем’яни Бучацького району, в смт Вишнівець Збаразького району, де виявили віспу слив, усі дерева викорчували та спалили. У Почаєві, де було рослини амброзії полинолистої, побудовано житловий будинок, а узбіччя вулиці покрито асфальтним покриттям, внаслідок розширення дороги.

Також, виявили відсутність бактеріального в’янення кукурудзи у відібраних матеріалах. В результаті фітосанітарної експертизи, яка підтвердила відсутність карантинного організму було скасовано карантинний режим по бактеріальному в’яненні кукурудзи у наступних районах:

– Гусятинському районі на площі 35,0 га;

– Підволочиському районі на площі 120,5 га;

– Кременецькому районі на площі 60,24 га;

– Збаразькому районі на площі 20,0 га;

– Борщівському районі на площі 65,1 га;

– Чортківському районі на площі 41,64 га;

– Тернопільському районі на площі 33,0 га

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бучач, #Держпродспоживслужба, #Збараж, #карантин, #карантинні зони, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #почаїв, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: