У «Скрині» тернопільського автора скарби поетичного слова

Опубліковано:
26 Жовтня, 2019

«На вістрі миті» – під такою сакральною назвою у світлиці бібліотеки-музею «Літературне Тернопілля» відбувся творчий вечір тернопільського поета Володимира Мацикура.  Справжньою несподіванкою для присутніх стала презентація нової поетичної збірки автора «Скриня», яка вийшла друком у видавництві «Бескиди».

«Скриня» – це вже четверта книга талановитого поета. Попередні – «Кирпаті журавлі» (2010), «Босоніж з небом» (2016), «Пульс на межі» (2016). Вже з одних тільки назв можна уявити, яка філософська глибина і неповторність поетичного письма притаманна згаданому  автору. Модерував захід професор ТНПУ ім. В. Гнатюка Олег Смоляк. Участь взяли друзі і колеги Володимира. Тернопільські композитори (Ольга Михалевич, Віталій Нємий, Богдана Дурда, Людмила Червінська) вперше презентували пісні, написані на слова Мацикури. Про його творчість розповідали  мистецтвознавець Олег Смоляк, Богдан Кушнірик, Арсен Вікарук, письменники – Володимир Барна, Марія Назар, Зіновій Кіпибіда. На думку автора передмови Олега Смоляка, «Скриня» викликає інтерес неординарністю тем і їхніх сюжетних наповнень, вишуканістю поетики й мотиваційного наповнення. А це дає підстави стверджувати, що в українському поетичному просторі сформувався поет високого художнього лету й глибинного образного осягання».

«Дзвенить рикошетами доля

Між стінами вічних проблем.

Мов зорями, вишитий погляд

Їй шлях прокладає вогнем.

Тамує рясним дивопадом

Жагу невимовну твою

І хмаркою вічність над садом,

І духові, як у раю.

І щира, що золото, воля

Навиліт єство прошива,

Мов істини стрічений погляд,

В якому довіра жива».

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Валентина Семеняк

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #книга, #мацикур, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: