Велика частка мешканців Тернопільщини обрала автомобільний транспорт

В останню неділю жовтня всі водії України відзначають День автомобіліста. Важко уявити собі сучасне життя, господарську діяльність та побут кожної людини без автомобільного транспорту. У цій важливій сфері економіки трудяться професіонали, праця яких багато в чому визначає функціонування всіх галузей народного господарства, життєдіяльність населених пунктів. Так, у січні–вересні 2019р. автомобільним транспортом області перевезено 46,9% загального обсягу перевезених вантажів і 73,5% загального обсягу перевезених пасажирів.

За 9 місяців 2019р. підприємствами автомобільного транспорту (з урахуванням перевезень, виконаних фізичними особами-підприємцями) виконано вантажооборот у обсязі 592,4 млн.ткм, що на 7,4% більше, ніж у відповідному періоді 2018р. та перевезено 3630,1 тис.т вантажів (на 5,8% менше).

У січні–вересні 2019р. автомобільним транспортом області (з урахуванням пасажирських перевезень, виконаних фізичними особами-підприємцями) виконано пасажирооборот у обсязі 602,2 млн.пас.км та перевезено 35,0 млн. пасажирів, що відповідно на 3,3% та 4,6% більше, ніж у січні–вересні 2018р.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Головне управління статистики у Тернопільській області  

Коментарі