Творчий доробок тернопільського професора поповнився новими книгами

24.10.2019 12:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Валентина Семеняк

У лекційній залі Тернопільського обласного краєзнавчого музею відбулася презентація книг відомого настасівчанина, професора ТНПУ ім. В. Гнатюка, доктора мистецтвознавця, члена літературного об’єднання при Тернопільській обласній організації НСПУ Олега Смоляка  – «Мишковицька любов» та «Чорний понеділок».

Участь у мистецькій імпрезі взяли студенти та викладачі факультету мистецтв згаданого університету, літератори, працівники музею. Дійство було багатим на пісні та музичні твори у виконанні студента музичного коледжу імені Соломії Крушельницької Ігоря Гуцайлюка («З чужини до отчого порога»  – слова Ярослава Павуляка, «Прийди із сонячних доріг» –  слова Олега Смоляка, музика Василя Сороки). Справжньою пісенною окрасою стали виступи тріо бандуристок факультету мистецтв у складі Юлії та Ольги Михайлюк, Ольги Сосновської (клас викладачки Марії Євгеньєвої) та композиторки, лауреатки Всеукраїнських і міжнародних конкурсів вокального мистецтва Людмили Червінської. «Романс» Миколи Лисенка прозвучав у виконанні студентки Анастасії Сеньків.

Фрагменти із презентованих книг зачитали магістрантки факультету мистецтв Юлія Пискливець та Ілона Данилюк. Враженнями від «Мишковицької любові» (історія першого кохання відомого українського поета із Настасова – Ярослава Павуляка) поділилась поетеса і краєзнавець Олена Рутецька. Участь в обговоренні творчого доробку Олега Смоляка взяли голова літературного об’єднання, письменник Зіновій Кіпибіда та директор Тернопільського обласного краєзнавчого музею, голова Тернопільської обласної організації Національної спілки краєзнавців України Степан Костюк.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Валентина Семеняк


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі