На Тернопільщині встановили мультимедійний пам'ятник загиблим на Донбасі українським захисникам

Монумент має вигляд тризуба. Посередині вмонтований монітор

17.10.2019 11:13   Джерело: 5.ua
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Мультимедійний пам'ятник загиблим у російсько-українській війні встановили у Теребовлі на Тернопільщині.

Монумент має вигляд тризуба. Посередині вмонтований монітор. На екрані транслюватимуть відео та світлини воїнів, які загинули на сході країни. Меморіал виготовили з граніту. На його оформлення пішло три місяці. 200 тисяч гривень на це виділило місто та меценати. На відкриття пам'ятника прийшли, зокрема, ветерани, місцеві мешканці та капелани.

"Я не міг не віддати честь і шану побратимам, які віддали своє життя в цій страшній війні, тим паче, я це бачив все на власні очі... Ми зібрались тут, щоб пам'ятати сьогодні, і не тільки сьогодні, про них, бо якби не вони, ніхто не знає, що б тут було", – наголосив капелан Михайло Кильчицький.

"Монітор поставили, оскільки війна ще в нас триває і про її закінчення ніхто не знає. Цей пам'ятник об'єднаний. На ньому відображаються люди, які загинули в зоні АТО", – розповів голова спілки учасників АТО/ООС Ігор Куцло.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: 5.ua  

Коментарі