Шкільні медіа студії з Тернопільщини приймають участь у Всеукраїнському конкурсі «Youth MediaLab» (Відео)

Опубліковано:
17 Жовтня, 2019

Незабаром підсумки Всеукраїнського конкурсу “Youth MediaLab”. Мета конкурсу – надати технічне сучасне забезпечення двадцяти дитячим медіа студіям, які творчо працюють у школах, центрах позашкільної освіти. Одним із завдань було – зняти ролик “Супер герої серед нас”. Тривалість ролика 90 с. У конкурсі прийняли участь і медіа студії з Тернопільщини. Усі ролики розміщені у ю-тубі зі спеціальним посиланням “для участі в конкурсі “Youth MediaLab””. У своїх роликах діти розказують про своїх однолітків, про свої медіа студії, про свої навчальні заклади, про тих, кого вони вважають супергероями.

Медія студія “Чарівники” Великобірківського будинку творчості школяра поділась з усіма, хто слідкує за перебігом конкурсу, своїм супергероєм. Це Юрій Федаш, мужній капітан військового тральщика “Черкаси”. Його екіпаж не зрадив військовій присязі та до останнього не покидав свій корабель, заблокований у озері Донузлав у Криму у 2014 році. “Усі супер герої колись були маленькими” – головне гасло відеоролику, адже Юрій Федаш народився у смт Великі Бірки.

Герої з Тернопільської ЗОШ№10 – це учасники Всеукраїнського об’єднання “КРОКС” громадської дитячої організацї “ТиДиви” – колись саме у цій школі розпочались змагання з гри КРОКС у яких перемагають найрозумніші та найспритніші. Ролик відзняли учасники медіа гуртка “Кульбабки”.

Відеоробота команди “Forza” учнівського самоврядування Шумського НВК цікава головною ідєю  – світ роблять кращими не супергерої, а реальні люди. Для цього просто потрібно зробити щось красиве, щось корисне,

Відеоробота медіа редакції “Ми в ефірі” Кременецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 розказує про юного художника з Кременця.Володимира Крутевича-молодшого, який нещодавно презентував свою персональну виставку. У творчому доробку хлопця більше 200 картин.

“Супергерої серед нас” Скала-Подільського НВК – школярі розказали про супергероїв зі свого навчального закладу – завдяки своїм супер здібностям вони змогли відшукати вибуховий пристрій, попередити про пожежу, запобігти нещасному випадку на дорозі. Відео побудовано на реальних подіях – наголошують автори. 

Герой Теребовлянського НВК маленький шаховий король, хлопець вчиться у цьому закладі і вже став неодноразовим переможцем шахових турнірів.  

Шумський ліцей шукав супергероя також у стінах рідного закладу – їх сюжет про Стаса, хлопець має різнобічні таланти – танцює, грає у теніс, співає, неодноразовий переможець міжнародних конкурсів. 

Всеукраїнська програма розвитку шкільних медіа Youth MediaLab 2019-2020 це проєкт, який передбачає встановлення медіастудій в 20 навчальних закладах по всій Україні, навчання з цифрової та медійної грамотності, а також розробку інтерактивної веб-платформи для шкільних редакцій. Проєкт є соціальним та некомерційним, технічна та навчальна підтримка шкільних та молодіжних медіа здійснюється на безоплатній основі. Програма реалізується ГО Change Communication («Комунікації для змін»), Міністерством інформаційної політики України, Міністерством освіти та науки України за підтримки Проєкту міжнародної технічної допомоги «Зміцнення громадської довіри» (UCBI II), що фінансується агентством США з міжнародного розвитку (USAID), та Google Україна. Тривалість проєкту: липень 2019 – квітень 2020 року.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Youth MediaLab, #відео, #конкурс, #медіалаб, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ролик, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: