Мешканець Польщі шукає коріння свого роду з Вигнанки та Чорткова

Опубліковано:
16 Жовтня, 2019

Мешканець Польщі Марцін Тазбір  просить небайдужих допомогти йому знайти своїх родичів з Вигнанки, Чорткова та Старого Чорткова. Про це чоловік повідомив видання Чортків.сіті

«Доброго дня! Мене звуть Марцін Тазбір і мешкаю в Польщі. Хотів би запитати, чи хтось з вас походить від Дражньовських, Туровських, Матвієвичів з Вигнанки, Чорткова або Старого Чорткова? Шукаю спільних предків. Маю кільканадцять фото з Чорткова моєї родини, але не знаю, хто точно на них зображений.

Мою прабабцю звали Марія Дражньовська і була українкою, донька Андрія (будівельника), ур. 1872-73, і Анни Матвієвич. Мешкали у Вигнанці.

Андрій помер після 1945 року – тоді брав другий шлюб. Був сином Василя і Анни невідомої. Мав також, щонайменше, одного брата Теодора, ур. 1883 р, корий загинув підчас війни (залишив сиротами двох дітей і дружину Павліну)

Марія мала двох сестер: Корнелію, ур.1902, і Філіпа, ур. 1899 року. Вийшла заміж за поляка Піуса Туровського, ур. 1898 р., залізничника, котрий загинув під час війни.»

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вигнанка, #Марцін Тазбір, #пошук, #чортків
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: