Зниження ваги вирішує проблеми із серцем

13.10.2019 12:56   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Тисячі пацієнтів із надмірною вагою можуть побороти небезпечний стан, викликаний нерегулярним скороченням серця, якщо скинуть 10% своєї маси тіла.

Це довели дослідники з Університету Аделаїди і Південно-Австралійського інституту медичних досліджень.

Учасники з надмірною вагою і ожирінням, які скинули 10% своєї ваги, зупинили прогресування захворювання. Вони відчували менше симптомів, вимагали менше лікування і показали кращі результати відновлення.

Доктор Міддлдорп підтвердив, що прогрес фібриляції передсердь має прямий зв’язок зі ступенем утрати ваги. Лікарі визнають, що позбавлення від зайвих кілограмів може бути альтернативою хірургії або лікам.

Пацієнти з діагнозом фібриляції передсердь (AF) — найпоширеніша група із симптомами порушеного серцевого ритму. Стан викликано аномальними електричними імпульсами в одній або всіх чотирьох легеневих венах, що ведуть від легенів до серця.

Ці додаткові імпульси перевищують природний ритм серця, змушуючи його битись аномально швидко і викликаючи такі стани, як серцебиття і запаморочення.

Діагностика і лікування є життєво важливими, оскільки залишена без лікування фібриляція може змусити кров стікати у серце, а не накачуватися, що може викликати утворення згустків.

Якщо згустки переміщуються у мозок, вони можуть блокувати кровопостачання, викликати інсульт, призвести до серцевої недостатності.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі