Могилу встелили квітами: як ховали тернопільського депутата Олександра Башту

12.10.2019 22:31   Джерело: Тернополяни
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Сотні людей – друзі, однопартійці, знайомі, рідні сьогодні, 12 жовтня прийшли провести в останню дорогу депутата Тернопільської обласної ради, відомого у місті громадсько-політичного діяча Олександра Башту.

У день похорону люди спершу зібралися в Будинку печалі, що на вулиці Микулинецькій в Тернополі. До труни чоловіка містяни від ранку приносили квіти, тож десятки букетів заполоняли простір біля тіла покійного.

Перед проводом славного земляка в «блаженну путь» священнослужителі традиційно зачитали літургійну молитву при домовині померлого. А після ритуалу прощання з покійним процесія вирушила на цвинтар.

Містяни, які супроводжували Олександра Башту в останню дорогу, з сумом, сльозами на очах ділилися споминами про покійного. Бо не одну пригоду, не одну життєву  перипетію, радісні та невтішні моменти випадало пережити зі "свободівцем". Комусь Башта запам’ятався як любитель тварин, який, незважаючи ні на кого, завжди щось брав зі столу для чотирилапих. Для когось Башта навіки залишився у пам’яті як людина, небайдужа до всього навколишнього. Дехто згадує Олександра, як вольового, незламного духом патріота, який ішов по житті, переступаючи через усі труднощі.

—  Давно знайома з Олександром Баштою. Познайомилися ще за часів Майдану. Ми були разом на сцені, по черзі виступали перед людьми. Я завше захоплювалася тим, наскільки в цього чоловіка потужна внутрішня енергетика. Попри інвалідність, Олександр був дуже активним, цілеспрямованим. Було чимало речей, проблем, які його турбували. Башта прагнув бути всюди, долучатися до суспільно-політичної діяльності, всім допомагати. Сей чоловік насамперед помагав тим громадянам, які цього найбільше потребували. Наприклад, це люди з інвалідністю, які опинялися у скрутних ситуаціях. Так, було видно, скільки людей прийшло на парастас, щоби попрощатися зі свободівцем та подякувати йому. Добрі вчинки нашого краянина ніхто не забуде, — поділилася однопартійка покійного "свободівка" Наталія Музичук.

«Хоч і опальний, та добрий» — таким був Олександр Башта для свого друга Сергія Цитрікова, який також провів покійного по дорозі до вічного спочинку.

—  Дуже часто їздили на змагання з Олександром. Коли десь перебували з Баштою, він ніколи не соромився брати їжу зі столу та давати тваринам. Завше любив годувати котів, собак. Олександр був чудовою людиною, бо не може бути поганим той, хто любить тварин. У Башти було чимало перемог, рекордів, оскільки часто долучався до змагань. На свою інвалідність товариш не зважав – міг самотужки і в поїзд залізти, і їздив на авто, і пірнав на Водохреща. Наполегливо займався штангою, тренувався. Не віриться, що його немає з нами! — наголосив товариш.

Приїхав до Тернополя, щоби провести в останню путь знаного краянина, і Лідер ВО “Свобода” Олег Тягнибок.

—  Навіть коли Олександр Башта перебував у комі, ніхто не вірив, що на цьому закінчиться життєвий шлях сього славного чоловіка. Всі думали, що цей сильний духом чоловік поборе всі труднощі – і ми знову побачимо Сашка – сильним, принциповим, наполегливим. Попри наші сподівання, Господь розпорядився по іншому. Вочевидь, для Всевишнього Олександр Башта там є важливіший, аніж тут – серед нас. А наша справа продовжувати на землі його добрі діла. Певен, Сашко і на іншій стороні, куди пішов на спочинок, буде бігати-літати. Сей славний невтомний чоловік. Вічная пам'ять нашому побратиму! — поділився головний свободівець.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернополяни  

Коментарі