Православна церква Еллади першою визнала незалежність ПЦУ

12.10.2019 16:04   Джерело: УМ
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Під час засідання священного синоду Грецької церкви 12 жовтня було визнано самостійність Православної церкви України.

Таким чином церква Еллади стала першою після Вселенського патріархату з-поміж помісних православних церков світу, яка визнала незалежну ПЦУ та вступає з нею у міжцерковне спілкування.

Як повідомив митрополит Киїівський Епіфаній, у Греції на засіданні Собору Ієрархів підтримали позицію Вселенського Патріархату. Відтепер церкви офіційно можуть взаємодіяти.

"Вдячний моєму брату у Христі, Главі Священного Синоду Церкви Греції Блаженнійшому Архієпископу Афінському і всієї Еллади Ієроніму та братам-архієреям, які сьогодні на засіданні Собору Ієрархів підтримали позицію та послідували канонічним та історичним рішенням Вселенського Патріархату, що відкриває можливість повноцінної взаємодії між двома нашими Помісними Автокефальними Церквами в усіх сферах", - написав митрополит.

У свою чергу п'ятий президент України Петро Порошенко, за час каденції якого було створено ПЦУ, написав: "Вірю, що зрештою всі православні Церкви визнають свою українську сестру і увійдуть у повне спілкування з нею. Москва не змогла зупинити і цей процес. Греки стали першими, і це гідний приклад для усіх інших".


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: УМ  

Коментарі