Заведено вважати, що овочі потрібно їсти неодмінно сирими, проте вчені зі Сполучених Штатів Америки з’ясували, що вживання сирих овочів може шкодити кишечнику. Стаття на тему була опублікована у виданні Nature Microbiology, інформує Ukr.Media.

В кишечнику живуть мікроорганізми, які визначають дуже багато показників здоров’я. Від стану кишкового мікробіома залежить, наприклад, робота імунної системи, а також багато інші найважливіші біологічні системи. Є всі підстави вважати, що кишкові бактерії впливають навіть на психологічний стан.

Відповідно, людям, які піклуються про своє здоров’я, потрібно підтримувати кишкову мікрофлору в хорошому стані. Як це робити? Варто почати з правильного харчування — кажуть вчені з Каліфорнійського університету в Сан-Франциско, які довели, що вживати варені овочі набагато корисніше, ніж сирі.

«У сирих овочах нерідко містяться сполуки, які негативно впливають на кишкову мікрофлору. Під дією цих речовин мікроби гинуть і баланс мікробіома порушується, що супроводжується цілим комплексом ризиків для здоров’я. А ось вживання варених овочів, як показали експерименти над гризунами, навпаки, дозволяє підтримувати спільноту кишкових бактерій в здоровому вигляді», — відзначають автори дослідження.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #овочі, #поради, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: