Історія села на Тернопільщині, яке перетворилося у привид

Опубліковано:
12 Жовтня, 2019

Село-привид на Тернопільщині. Драгоманівка – місцина, де колись вирувало життя. Свого часу там перебував письменник Іван Франко. Старожили кажуть, авторитетних гостей сюди притягували чарівна природа, заможні господарі й зразковий рівень культури. Зараз у Драгоманівці всього 12 жителів. Село перетворилося на хутір і за кілька років може взагалі зникнути з карти. Повідомляє Т1 Новини.

Мирослав Білий народився і виріс у Драгоманівці, що в Козівському районі. Чоловік каже, колись тут вирувало життя. Вулицями бігали діти, працював місцевий клуб. Зараз село перетворилось на хутір. У 6 хатах живе всього 12 людей. Чоловік пригадує, як був малим у чотирирічну школу тут ходило майже 30 дітей. Зараз у селі тиша, а старі будинки важко знайти через зарослі дерев.

– Сусід розказував. після фронту 80 дівчат приходило до клубу. Була 161 хата. Від Ходачкова, аж під Богатківці. Ну все було порозкидане, – розповідає житель села Драгоманівка Мирослав Білий.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #драгоманівка, #зникає, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #привид, #село, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: