В Теребовлянській громаді вперше в Україні відкрито медіа-центр громади (Фото, відео)

Опубліковано:
9 Жовтня, 2019

В Теребовлі «Медіа-центр» існує онлайн майже сім років та вже як рік медійники міста своїми силами зареєстрували ГО, орендували красиве приміщення . Цього року їхні старання були оцінені і підтримані грантовою програмою @Програма DOBRE і @Теребовлянська громада. Презентація медіа-простору пройшла з участю шести представників проекту DOBRE з Києва, голови Теребовлянської ОТГ, журналістів, найактивніших учасників громади.

7 жовтня 2019 року в приміщенні «Медіа-центру» відкривала зустріч та була її ведучою одна із головних засновників даного проекту, його ідейним натхненником, теребовлянка, журналіст, Ілона Козар. Перед тим вона дала коротке інтерв’ю: «Нашу громадську організацію ми створили для того, щоб надавати інформацію про події в нашій громаді та Україні, зокрема, у всіх сферах життя громади. Медіа-центр є і буде місцем для виступів експертів, представників влади, інших громадських та державних організацій, ми будемо надавати підтримку представникам ЗМІ, які висвітлюють події в нас та в Україні. Ми будемо знаходити такий формат співпраці, який максимально задовольнить потреби кожного, хто до нас звернеться. Надалі у нас заплановано щотижневі прямі ефіри з громадськими активістами, представниками різних сфер життя громади на актуальні для розвитку громади теми.

Центр також слугуватиме майданчиком для майстер класів з медійного мистецтва. На обладнанні виготовлятимуть покращену маркетингову продукцію та промо-ролики для місцевого бізнесу, а конференц-залу надаватимуть у користування молоді тощо.

Наша громадська організація функціонує на повному самофінансуванні.

null

 

 

null

 

null

 

null

Ми розуміємо особливості роботи журналістів у різних медіа: Інтернеті, на радіо та телебаченні, друкованих виданнях, працюватимемо творчо й креативно, але водночас – якісно та відповідально. Маємо дружні контакти з місцевими ЗМІ та журналістами, а також власкорами всеукраїнських медіа. Інформацію про наші заходи розміщуємо на власній сторінці в соціальній мережі «Фейсбук», звідти і ведемо онлайн трансляції різних подій та заходів в громаді на сторінці «Теребовля ІІ медіа-центр». Її відвідують представники ЗМІ та громадські активісти не лише нашого міста, а й з області, з України. Отримавши грант, ми нині облаштували наше приміщення технікою і меблями, у нас є студія для зйомок, конференц-зал, коворкінг для медійників і активних людей громади. Ми вивчаємо сферу громадського телебачення і будемо в ній працювати. На перший погляд Теребовля здається провінцією, але це, на нашу думку, зовсім не так, бо його наша громада кожного року покращує, розвиває і невдовзі ми його зробимо таким, щоб воно стало найкращим.

Ми будемо вдячні обласним ЗМІ за медійну підтримку, адже це буде перший медіа-центр громади в Україні. Після відкриття, ми будемо ділитись досвідом з іншими громадами. На сьогодні три громади на Тернопільщині вже готові робити такий проект у себе, адже теж вважають, що налагоджувати комунікації зараз одне із топ завдань».

На початку Теребовлянський «Медіа-центр» представив свій проект новин, під час якого відбувся онлайн зв’язок з кореспондентом, теребовлянцем, директором телеканалу «Рада», Володимиром Лехом, потім з власкорами з Польщі та Швейцарії. Так, пан Володимир  коротко розповів про новини у ВР та Україні. Після цього Ілона Козар запросила в студію представників проекту DOBRE з Києва – заступника директора програми Юлію Єсмуханову, експерта з місцевого економічного розвитку Віталія Юрківа та голову Теребовлянської ОТГ Сергія Поперечного. Пані Юлія поділилася з присутніми інформацією про роботу програми DOBRE, відмітила позитивні зрушення в Теребовлянській ОТГ від співпраці і наголосила: «Скоро вже закінчиться термін добровільного приєднання громад і буде застосований наступний етап формування їх, а саме – обов’язковий, «примусовий», для об’єднання всіх громад України. Також нині ведеться мова в державі про переформатування районів, проведення виборів за новим законодавством».

А пан Віталій висловив ряд порад: «Ваш медіа-центр добра справа, але вам необхідно добре продумати, що тут має відбуватися, хто тут має отримувати допомогу, послуги, навчання тощо, а також вам потрібно якісно спланувати свою роботу і все це для того, щоб інші громади брали з вас приклад, використовували ваші знання та досвід. І таким чином гуртом вже буде краще, ефективніше розвивати нашу державу».

null

 

null

 

null

Сергій Поперечний подякувавши представникам програми DOBRE, відмітив ряд вже завершених спільно проектів в громаді, особливо виділив такий проект, як створення в місті музею-майстерні. По завершенню його, пан Сергій бачить музей-майстерню як унікальний, особливий і можливо єдиний такий в Україні.

Блок онлайн новин продовжив із Кракова власкор медіа-центру Олександр Тиджинський. За ним Уляна Перескоцька, також власкор, із Швейцарії, де в одному містечку проходило цікаве свято з участю гарно вбраних … корів, які величаво шефствували вулицею.

Далі відбулися «Дівочі посиденьки» з участю засновниці їх, теребовлянки, мами трьох дітей, бізнес-леді Марти Смільницької та гості, фітнес-тренера, яка мотивує жінок усього міста вдосконалюватись, Галі Грами. Всіх присутніх вразили до глибини душі дітки із дитячої телестудії «50 секунд». Демонструвались відеоролики з їх участю, де вони показували на що здатні, як уміють проводити вільний час, ну, і, зрозуміло, пустувати.

Письменниця Наталка Михно провела рубрику «Творче горище». На нього вона неочікувано для всіх запросила бувшу свою ученицю, а нині журналіста Ілону Козар. Навіть сама Ілона того не очікувала і була приємно вражена.

В кінці програми ведуча відзначала найбільш активних учасників медіа-центру, їх вклад у спільну справу та вручала їм особливі іменні ілюстровані таблички. Тут необхідно серед багатьох відмічених учасників проекту по особливому згадати пана Ярослава Ярошевського, адже завдяки йому теребовлянці зі всього світу можуть отримувати купу інформації про своє місто – як давньої, так і сучасної. Він створив основні сайти громади міста: сайт «Теребовлянська громада»( https://terebotg.in.ua/ ), сайт «Туристично-інформаційний центр громади»( https://tic.terebovlia.info/ ) сайт «Центр КІД»( http://terebovlia.centrkid.in.ua/ ), сайт «Старе фото Теребовлі і околиць», сайт «Теребовля Інфо»( https://www.facebook.com/StareFotoTerebovli/ ), а в Фейсбуці створив групу Старе фото Теребовлі і околиць Group та однойменну  сторінку – https://www.facebook.com/StareFotoTerebovli/ .

Отримав відзнаку і мер міста за всі добрі справи і, зокрема, за те, що заснував у Фейсбуці сторінку Щоденник Голови Громади, де відображає свою роботу, поїздки та відвідини громад, ділиться враженнями та думками.

На закінчення Ілона Козар сказала: «Наша громадська організація висловлює всім найщирішу подяку! Дякуємо, що розділили із нами цей день! Нас можна знайти за адресою: м. Теребовля, вул. Шевченка 10а (4 поверх) та за посиланням у Фейсбуці»

Віктор Аверкієв

Фото: Олег Капуста

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ілонка козар, #медіа-центр, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #теребовля, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: