Київський союз «Global 100RE Ukraine» вручив Чортківській громаді відзнаку за прагнення стати енергетично незалежною

Опубліковано:
9 Жовтня, 2019

У Києві відбулася Міжнародна конференція «Енергія з біомаси», яка з 2002 року щорічно об’єднує усіх, хто цікавиться біоенергетикою та сталим розвитком. Цього року до заходу долучилися понад 200 осіб з  більш як 20 країн, у тому числі – міський голова Чорткова Володимир Шматько.

На конференції ішлося про зміни у законодавстві щодо розвитку виробництва теплової енергії з альтернативних джерел. Також говорили про проекти законів щодо забезпечення конкурентних умов виробництва альтернативної електроенергії, впровадження конкуренції в системах централізованого теплопостачання, створення електронної біопаливної біржі.

Під час зустрічі Київський союз «Global 100RE Ukraine» вручив Чортківській громаді відзнаку за прагнення стати енергетично незалежною. Відзнаку вручила відома співачка Руслана.

Зазначимо, наприкінці 2018 року мери чотирьох українських міст: Чорткова, Кам’янця-Подільського, Житомира та Львова оголосили про наміри поступово перевести енергосистему їх міст на відновлювану енергетику до 2050 року. Очільники цих міст публічно підписали меморандум з міжнародною кліматичною організацією 350.org, цим вони підтвердили план місцевої громади використовувати лише енергію сонця, вітру та біомаси у 2050 році.

Катерина Богуславська

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #нагорода, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #чортків
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: