До кінця 2020-го року всі будинки у Тернополі облаштують індивідуальними тепловими пунктами

Опубліковано:
8 Жовтня, 2019

До 2020-го року всі будинки у Тернополі облаштують індивідуальними тепловими пунктами. Це дасть можливість вмикати тепло в житловому фонді навіть на декілька холодних днів, – повідомив у програмі «Тема дня» на UA: Тернопіль головний інженер «Тернопільміськтеплокомуненерго» Віталій Грубенюк. Наразі такої можливості нема. Відтак тернополянам доведеться терпіти тимчасовий холод. Опалення увімкнули лише в лікарнях і садочках.

«Розпочати теплопостачання у житловому секторі є технічна можливість у 138 будинків, де облаштовані індивідуальні теплові пункти. Оскільки вся робота керування ІТП може виконуватися дистанційно. Цими ІТП буде обладнано всі 720 будинків, які підключені до мереж централізованого опалення. Ці роботи повинні бути виконанні до жовтня 2020 року. У котельнях, де не встановлені ІТП, це досить складний процес. Оскільки ми повинні співпрацювати з приватними підприємствами, які обслуговують житловий фонд. Ми запускаємо котельні свої, по мережах йде циркуляція. Засувки до будинків відкривають ЖЕКи. Коли температура на вулиці підвищується, необхідно, щоб працівники ЖЕКів моментально відреагували і прикривали температуру поданого тепла. Нині цього не відбувається, оскільки кількість працівників є не великою і вони фізично не встигають це робити», – каже Віталій Грубенюк.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #відключення, #віталій гребенюк, #ІО, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #опалення, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: