За день, а саме, 7 жовтня, на Тернопільщині лікарі зафіксували 24 випадки захворювання на вітряну віспу. Про це повідомляють працівники обласного лабораторного центру МОЗ України, які систематично проводять дослідження рівня інфекційної захворюваності в області. Медики закликають вакцинуватися проти небезпечних вірусних інфекцій, та наголошують, що це найдієвіший спосіб вберегти себе від  недуг.

Вітряна Віспа – це вірусне захворювання, різновид герпесу. Здебільшого його підхоплюють діти. Цей вірус-збудник передається повітряно-крапельним шляхом. Характеризується помірною загальною інтоксикацією. Основними симптомами вітряної віспи є підвищення температури, у більшості випадків не значне, слабкість та озноб, втрата апетиту, на певних ділянках тіла можуть виступити ненадовго червонуваті плями, першіння в горлі.

Катерина Богуславська

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #віспа, #день, #захворіли, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: