Італія включила Україну до списку «безпечних» країн, мігрантам з яких буде важко отримати притулок

Опубліковано:
7 Жовтня, 2019

4 жовтня міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо представив список “безпечних країн”. Мігрантів з цих країн вважатимуть такими, що не мають права на захист, і депортують, якщо вони не зможуть надати докази того, що їхні життя дійсно перебувають під загрозою.

Про це повідомляє DW.

У списку є 13 країн, серед них – Україна, Сербія, Албанія, Боснія і Герцеговина, Північна Македонія, Чорногорія, Сенегал, Кабо-Верде, Гана, Косово, Алжир, Марокко і Туніс. За словами Ді Майо, мігранти з цих країн складають третину з тих, хто просить про притулок в Італії.

Як зазначається, ухвалені зміни пришвидшать розгляд заяв про притулок, поданих шукачами з цих країн, “приблизно від двох років до чотирьох місяців”, додав Ді Майо. За його словами, ухвалення цього списку “першим кроком”, після якого має зрости кількість депортацій шукачів притулку, які отримали відмови.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #заробітки, #італія, #небезпечна, #Україна
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: